Βαυαρία: Πιο κοντά σε κυβέρνηση συνεργασίας οι Χριστιανοκοινωνιστές με τους Ελεύθερους Ψηφοφόρους

MERKEL-1

Πιο κοντά σε... μαυροπορτοκαλί κυβέρνηση - Οι Χριστιανοκοινωνιστές επιλέγουν για συνομιλητές τους Ελεύθερους Ψηφοφόρους

Ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη ενός «μαυρο-πορτοκαλί κυβερνητικού συνασπισμού» βρίσκεται η Βαυαρία.

Οι Χριστιανοκοινωνιστές (μαύρο χρώμα) αποφάσισαν να διαπραγματευτούν με τους «Ελεύθερους Ψηφοφόρους» (πορτοκαλί χρώμα) απορρίπτοντας το κόμμα των Πρασίνων, όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο.

Το κόμμα των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) επιθυμεί να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με το ανεξάρτητο κόμμα που κατέλαβε την τρίτη θέση στις τοπικές εκλογές τη Κυριακής αποσπώντας ποσοστό σχεδόν 12%.

Μετά την απώλεια της απόλυτης πλειοψηφίας στο κοινοβούλιο της Βαυαρίας και ύστερα από διερευνητικές συνομιλίες που είχε χθες με τους Ελεύθερους Ψηφοφόρους και τους Πράσινους, το προεδρείο του κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών αποφάσισε να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου με το ανεξάρτητο κόμμα, γράφει η γερμανική εφημερίδα «Bild».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tourkia-1

Καθένα από αυτά τα «μίνι κάστρα» στοίχισε 450.000 ευρώ για να κατασκευαστεί, ωστόσο σήμερα έχουν απομείνει να σαπίζουν εγκαταλειμένα σε αυτή τη «στοιχειωμένη Disnelyland» των πλουσίων

1
enrico_m

«Σύντομα θα σε τιμωρήσουμε, γνωρίζουμε τα πάντα για εσένα, το να σε τιμωρήσουμε είναι καθήκον», διαμηνύει το κείμενο, που ο δημοσιογράφος δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Instagram