Η Ρωσία εξοπλίζει τον συριακό στρατό με S-300

Η Ρωσία εξοπλίζει τον συριακό στρατό με S-300

«Είναι ικανά να αναχαιτίζουν αεροσκάφη σε απόσταση μεγαλύτερη των 250 χιλιομέτρων και μπορούν να πλήττουν ταυτόχρονα πολλούς στόχους στον αέρα», δηλώνει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

s300_1
Η Ρωσία θα παραδώσει μέσα σε δύο εβδομάδες σύγχρονα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας S-300 στον συριακό στρατό, ο οποίος κατέρριψε κατά λάθος ένα ρωσικό αεροπλάνο έπειτα από επιδρομή της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις θα εφοδιασθούν μέσα σε δύο εβδομάδες με σύγχρονα συστήματα S-300. Είναι ικανά να αναχαιτίζουν αεροσκάφη σε απόσταση μεγαλύτερη των 250 χιλιομέτρων και μπορούν να πλήττουν ταυτόχρονα πολλούς στόχους στον αέρα», δήλωσε ο Σεργκέι Σόιγκου εξηγώντας πως η παράδοση αυτών των σύγχρονων συστημάτων δεν είχε πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα επειδή εξέφραζε επιφυλάξεις το Ισραήλ.

Ο Σόιγκου δήλωσε ακόμη πως η Ρωσία θα κάνει παρεμβολές στις επικοινωνίες οποιουδήποτε αεροπλάνου θελήσει να πλήξει τη Συρία από τη Μεσόγειο.

«Η δορυφορική πλοήγηση, τα ραντάρ και τα συστήματα επικοινωνίας της στρατιωτικής αεροπορίας, που θα επιτεθεί σε στόχους στο συριακό έδαφος, θα εξουδετερώνονται στις γειτονικές στη Συρία ζώνες στη Μεσόγειο θάλασσα», δήλωσε ο Σεργκέι Σόιγκου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης