Τραμπ: Δεν είναι 3.000 οι νεκροί από τον τυφώνα Μαρία - Οι Δημοκρατικοί το λένε για να με βλάψουν

18611967

«Το έκαναν για  να φαίνομαι όσο γίνεται πιο κακός, ενώ συγκεντρώνω με επιτυχία δισεκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσω την ανοικοδόμηση του Πουέρτο Ρίκο», ανέφερε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος

Αμφισβητεί τον επίσημο απολογισμό των νεκρών από τον τυφώνα Μαρία στο Πουέρτο Ρίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι οι Δημοκρατικοί διόγκωσαν τον αριθμό των θυμάτων για να τον βλάψουν.

«Δεν πέθαναν 3.000 άτομα στους δύο κυκλώνες που έπληξαν το Πουέρτο Ρίκο. Όταν έφυγα από το νησί, ΜΕΤΑ που χτύπησε ο κυκλώνας, οι νεκροί ήταν μεταξύ 6 και 18», έγραψε στο Twitter. «Καθώς περνούσε ο καιρός, δεν αυξήθηκε τόσο πολύ.»

«Τότε, πολύ αργότερα, άρχισαν να αναφέρουν αριθμούς πραγματικά πολύ μεγάλους, όπως οι 3.000. Αυτό το έκαναν οι Δημοκρατικοί για να κάνουν να φαίνομαι όσο γίνεται πιο κακός την ώρα που συγκεντρώνω με επιτυχία δισεκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσω την ανοικοδόμηση του Πουέρτο Ρίκο», συνέχισε σε ένα δεύτερο tweet.

Και πρόσθεσε: «Αν κάποιος πέθαινε για οποιονδήποτε λόγο, ας πούμε από γηρατειά, προστίθετο στη λίστα. Κακή πολιτική. Αγαπώ το Πουέρτο Ρίκο.»
Στα τέλη Αυγούστου, ο κυβερνήτης του νησιού Ρικάρντο Ροσέλο είχε δηλώσει πως είχε «δώσει εντολή να επικαιροποιηθεί ο επίσημος απολογισμός στους 2.975 νεκρούς», αφού έλαβε μια έκθεση την οποία είχε παραγγείλει ο ίδιος στους ερευνητές του πανεπιστημίου Τζορτζ Ουάσινγκτον προκειμένου να υπάρξει ένα ρεαλιστικός απολογισμός, καθώς αντιμετώπιζε μια αντιπαράθεση για τον αριθμό των θυμάτων.

«Κάθε μελλοντική συζήτηση θα πρέπει να στηρίζεται στην έκθεση αυτή», είχε δηλώσει.

Ο επίσημος απολογισμός ήταν προηγουμένως στους 64 νεκρούς.

Όμως οι ερευνητές εκτίμησαν πως ο αριθμός των θανάτων είχε αυξηθεί στο νησί κατά 22% από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως τον Φεβρουάριο του 2018, σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Μετά την ανακοίνωση αυτή από τον Ροσέλο, μέλος του «νέου προοδευτικού κόμματος», ο Τραμπ δήλωσε πως ήταν υπερήφανος για τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασαν οι δημόσιες αρχές έπειτα από αυτή τη φυσική καταστροφή. Οι επιχειρήσεις που έγιναν μετά τον κυκλώνα ήταν «μια απίστευτη και παραγνωρισμένη επιτυχία», είπε ο πρόεδρος.

Μια άλλη ανεξάρτητη έρευνα ερευνητών του Χάρβαρντ, που δεν είχε παραγγείλει η κυβέρνηση του Πόρτο Ρίκο και δημοσιεύθηκε τον Μάιο, είχε καταλήξει στον αριθμό των 4.600 θανάτων μέσα σε τρεις μήνες, σύμφωνα με μια παρόμοια μέθοδο.

Ο Μαρία, που έπληξε το Πόρτο Ρίκο στις 20 Σεπτεμβρίου 2017, άφησε τα σημάδια του για μήνες στο νησί, καθώς είχε προκαλέσει τη διακοπή της υδροδότησης, της ηλεκτροδότησης, των τηλεπικοινωνιών και το κλείσιμο αρτηριών και είχε απομονώσει πολλά χωριά.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

ΜΚΟ με το κεφάλι

Από 64 στις 3000! Αυτοί έχουν ξεπεράσει κι εμάς στην απάτη. ! Φεύγω για ...εθελοντής.

Πρόεδρος από τα LIDL...

Πόσοι είναι ρε τραμπομαϊμού και δεν είναι 3000; 2999;

ΠΑΣΤΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΑ

Καλά βλαμμένος είσαι απο την μάνα σου, δεν χρειάζεται και προσπάθεια.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

italy

Ο δάσκαλος έβαλε τιμωρία τον 10χρονο μαύρο μαθητή λέγοντας στην τάξη «δείτε πόσο άσχημος είναι» ξεσηκώνοντας θύελλα - Δεν έπεισε το επιχείρημα περί «κοινωνικού πειράματος»

zakharova1__1_

Το ρωσικό ΥΠΕΞ υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ σχεδιάζουν να στείλουν εξοπλισμό στη Βενεζουέλα, ενώ στέλνουν ειδικές δυνάμεις και όπλα στα σύνορα – Στο επίκεντρο της διαμάχης η αμερικανική ανθρωπιστικής βοήθεια 

1