Νεκρός αρουραίος σε σούπα κόστισε 190 εκατ. δολάρια σε εστιατόριο στην Κίνα!

Νεκρός αρουραίος σε σούπα κόστισε 190 εκατ. δολάρια σε εστιατόριο στην Κίνα!

Η προσβλητική προσφορά αποζημίωσης στην έγκυο που βρήκε το τρωκτικό στη σούπα της και η αδιανόητη πρόταση ηγετικού στελέχους για... έκτρωση

rat_main
Πώς μπορεί να καταστραφεί μία επιχείρηση που ανθεί και διαθέτει ένα τεράστιο πελατολόγιο, μέσα σε διάστημα μόλις ενός χρόνου; Η απάντηση βρίσκεται στην περίπτωση του κινεζικού εστιατορίου Xiabu Xiabu, η αξία του οποίου έπεσε κατά 190 εκατ. δολάρια μετά από έναν χρόνο λειτουργίας, διότι μία έγκυος γυναίκα βρήκε έναν... πεθαμένο αρουραίο μέσα στη σούπα της και «ανέβασε» την οικτρή εικόνα στο διαδίκτυο!

Το -τουλάχιστον- ατυχές περιστατικό σημειώθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου. Η έγκυος πήγε στο δημοφιλές κινεζικό εστιατόριο και ζήτησε ένα από τα νοστιμότερα πιάτα του μενού. Όταν ξεκίνησε να τρώει, διαπίστωσε ότι κάτι... περίεργο υπήρχε μέσα στο πιάτο της. Με έκπληξη αντίκρισε ένα... ολόκληρο ζωάκι να «κολυμπά» στη σούπα της. Όπως αποδείχθηκε, ήταν ένας αρουραίος, ο οποίος προφανώς έπεσε στο καζάνι με τη σούπα, ψήθηκε μαζί της και... βρέθηκε στο πιάτο της εγκύου.

rat1

Η διοίκηση του εστιατορίου πρόσφερε ως αποζημίωση στη γυναίκα το ποσό των 5.000 Γουάν, το οποίο αντιστοιχεί σε 729 δολάρια. Η έγκυος και ο σύζυγός της όχι μόνο δεν αποδέχθηκαν το ποσό αυτό, αλλά εξοργίστηκαν, καθώς το θεώρησαν προσβλητικό. Ο σύζυγος μετέφερε την έγκυο για εξετάσεις, καθώς η τελευταία είχε προλάβει να δοκιμάσει τη σούπα... με τον αρουραίο.

Ο σύζυγος μάλιστα, αποκάλυψε ότι κάποιος από τη διοίκηση του εστιατορίου, του πρότεινε το ποσό των 20.000 Γουάν, προκειμένου η γυναίκα να προβεί σε έκτρωση, αν ανησυχούσε για την υγεία του εμβρύου! Όλα τα παραπάνω οδήγησαν το ζευγάρι στην απόφαση να ανεβάσουν τις φωτογραφίες στα social media.

Κλείσιμο
Πέντε ημέρες μετά, στις 11 Σεπτεμβρίου, η εταιρεία στην οποία ανήκει το εστιατόριο, ανακοίνωσε την εκτιμώμενη αξία της στην αγορά, υποστηρίζοντας πως έπεσε στα χαμηλότερα επίπεδα, καθώς έχασε 190 εκατ. δολάρια!

Το εστιατόριο που ανήκει σε μεγάλη αλυσίδα, έκλεισε προσωρινά, καθώς οι χιλιάδες πελάτες του είχαν υποστεί σοκ και απέφευγαν να το επισκεφθούν. Όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση, θα διενεργηθεί έρευνα για το περιστατικό και θα αποδοθούν ευθύνες σε όποιον αντιστοιχούν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης