Ρωσία: Το προβοκατόρικο βίντεο με την «επίθεση με χημικά στην Ιντλίμπ» είναι έτοιμο προς δημοσίευση

Ρωσία: Το προβοκατόρικο βίντεο με την «επίθεση με χημικά στην Ιντλίμπ» είναι έτοιμο προς δημοσίευση

Ρώσοι στρατιωτικοί επικαλούνται κατοίκους της περιοχής κοντά στην Ιντλίμπ, που λένε ότι κάμερες έχουν καταγράψει Λευκά Κράνη να ετοιμάζουν το νέο βίντεο που θα προκαλέσει επέμβαση των ΗΠΑ στην Συρία

Wright-WhiteHelmets
Το βίντεο, το οποίο θα χρησιμεύσει ως απόδειξη ότι η κυβέρνηση της Συρίας έχει πραγματοποιήσει επίθεση χημικών στην Ιντλίμπ, πρόκειται να παραδοθεί σε παγκόσμια ειδησεογραφικά πρακτορεία μέχρι το τέλος της Τρίτης, σύμφωνα με ισχυρισμούς από Ρώσους στρατθιωτικούς.

Αρκετά τηλεοπτικά κανάλια στη Μέση Ανατολή και ένα τοπικό υποκατάστημα ενός κορυφαίου αμερικανικού πρακτορείου ειδήσεων έχουν σταλεί στην πόλη Jisr al-Shughur στην επαρχία Ιντλίμπ για να παράγουν τα απαιτούμενα βίντεο για την πρόκληση, δήλωσε στο Ρωσικό Κέντρο Συριακής Συμφιλίωσης. Η δήλωση ανέφερε ότι η πληροφορία προέρχεται από τους κατοίκους του Jisr al-Shughur.

«Όλα τα βίντεο της σκηνοθετημένης επίθεσης στο Jisr al-Shughur πρέπει να παραδοθούν στις ειδησεογραφικές αίθουσες των τηλεοπτικών καναλιών, τα οποία πρόκειται να μεταδοθούν μετά τη δημοσίευσή τους στα social media», ανέφερε η δήλωση.

Η δήλωση ανέφερε ότι μια ισλαμική ομάδα είχε δύο δοχεία με "χημικό με βάση το χλώριο" για τους σκοπούς της επιχείρησης.

Κλείσιμο
Ο ρωσικός στρατός είπε ότι το βίντεο θα περιλαμβάνει σκηνές, με τους διάσημους πλέον σφαγείς των Λευκών Κρανών που αντιμετωπίζουν τα υποτιθέμενα θύματα (συνήθως παιδιά) μιας φαινομενικής επίθεσης χημικών όπλων από τη Δαμασκό, ενώ σύμφωνα με κάποιους αναλυτές αντί να τα σώζουν τα σκοτώνουν on camera.

Η Μόσχα έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι στην Ιντλίμπ ετοιμάζεται προβοκατόρικη επίθεση χημικών, κάτι που θα δώσει στις ΗΠΑ και στους συμμάχους της, δικαιολογία για να επιτεθούν στις δυνάμεις της Συριακής Κυβέρνησης. Ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ έχουν απειλήσει τη Δαμασκό με αντίποινα αν χρησιμοποιήσει χημικά όπλα στην Ιντλίμπ και μάλιστα προληπτικά ανέθεσε την ευθύνη για οποιαδήποτε τέτοια επίθεση στην κυβέρνηση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης