ΥΠΕΞ Συρίας: Τα «Λευκά Κράνη» απήγαγαν 44 παιδιά για να σκηνοθετήσουν χημική επίθεση στην Ιντλίμπ

Muallem

«Πίσω από την ψευτο-οργάνωση με το όνομα «Λευκά Κράνη» είναι οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες: τους χορηγούν, τους οδηγούν, βρίσκονταν πίσω από την οργάνωση αυτών των κατασκευασμένων σεναρίων για τη χρήση χημικών όπλων και τώρα ετοιμάζουν μια παρόμοια επίθεση με τη χρήση χημικών όπλων στην Ιντλίμπ», δήλωσε ο Μουαλέμ

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Συρίας και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Ουαλίντ Μουάλεμ, συναντήθηκε με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Μόσχα.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο των διακυβερνητικών επιτροπών Συρίας-Ρωσίας.

Τα «Λευκά Κράνη» έχουν απαγάγει 44 παιδιά στο Ιντλίμπ για να χρησιμοποιήσουν σε μια σταδιακή χημική επίθεση, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Συρίας.

«Πίσω από την ψευτο-οργάνωση με το όνομα «Λευκά Κράνη» είναι οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες: τους χορηγούν, τους οδηγούν, βρίσκονταν πίσω από την οργάνωση αυτών των κατασκευασμένων σεναρίων για τη χρήση χημικών όπλων και τώρα ετοιμάζουν μια παρόμοια επίθεση με τη χρήση χημικών όπλων στην Ιντλίμπ», δήλωσε ο Μουαλέμ.

Ανέφερε επίσης ότι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσει ο συριακός στρατός χημικά όπλα, υπογραμμίζοντας ότι δεν διαθέτει τέτοια όπλα.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας προειδοποίησε ότι ο ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης Tahrir al-Sham, η οποία είναι συνδεδεμένη με την τρομοκρατική οργάνωση Jabhat Nusra που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, σχεδίαζε χημική επίθεση εναντίον αμάχων στην Ιντλίμπ προκειμένου να προκληθούν τα δυτικά έθνη να αντιδράσουν εναντίον της Δαμασκού.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ αποκάλεσε τη χρήση της ζώνης αποκλιμάκωσης στο Ιντλίμπ από τους τρομοκράτες της Αλ Νούσρα για να επιτεθούν στις δυνάμεις της Συρίας και της Ρωσίας, «απαράδεκτες».

"Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι οι τρομοκράτες που εδραιώνονται εκεί, κυρίως από το Μέτωπο αλ-Νούσρα, προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη ζώνη αποκλιμάκωσης για να προετοιμάσουν επιθέσεις στις θέσεις του συριακού στρατού και ακόμη και για προσπάθειες επίθεσης στη ρωσική στρατιωτική βάση στο Hmeimim χρησιμοποιώντας αεροσκάφη", δήλωσε ο Λαβρόφ.

Η Μόσχα έχει προειδοποιήσει τη Δύση ότι δεν πρέπει να παίζουν με τη φωτιά προσπαθώντας να δημιουργήσουν προκλήσεις στην περιοχή Ιντλίμπ, σημείωσε ο Λαβρόφ.

«Μια άλλη πρόκληση από τη Δύση προετοιμάζεται για να προσπαθήσει να εμποδίσει την αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο Ιντλίμπ», δήλωσε ο Λαβρόφ και τόνισε επίσης ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να δημιουργήσουν "αρχές" στην αριστερή όχθη του Ευφράτη, που μπορεί να οδηγήσει σε διάσπαση της Συρίας.

«Η αμερικανική παρουσία στη Συρία δεν έχει μόνο στρατιωτικό χαρακτήρα... Παράλληλα, οι Αμερικανοί συνάδελφοί μας αναπτύσσουν ενεργά την ανατολική όχθη του Ευφράτη, αποκαθιστώντας εκεί την υποδομή, τα κοινωνικά και οικονομικά δίκτυα και δημιουργώντας σχεδόν οιονεί κρατικές τοπικές κυβερνήσεις», δήλωσε.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Ουαλίντ Μουάλεμ προειδοποίησε για πιθανή επιθετικότητα των ΗΠΑ-Ηνωμένου Βασιλείου-Γαλλίας και τις καταστροφικές συνέπειες των προσπαθειών της Δύσης να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα. Ανεξάρτητα από το αν η επίθεση ΗΠΑ-Ηνωμένου Βασιλείου-Γαλλίας συμβεί ή όχι, η Δαμασκός θα ολοκληρώσει τον αγώνα της κατά της τρομοκρατίας, σημείωσε ο υπουργός.

«Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να αποφύγουμε πιθανούς θανάτους αμάχων και γενικά να αποφύγουμε αιματοχυσία», ανέφερε, σημειώνοντας ότι το μέτωπο Al-Nusra προσπαθεί να αποτρέψει τέτοια σχέδια της συριακής κυβέρνησης.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Dragi

Δεν βλέπει «κανέναν λόγο» να αναμένεται ότι θα σταματήσει η ανάπτυξη της οικονομίας της Ευρωζώνης, επιβραδύνοντας την αύξηση των τιμών, αλλά προειδοποίησε για την αυξημένη αβεβαιότητα σχετικά με τις προοπτικές

hrgyw

Την είδηση μεταδίδει η  ιστοσελίδα BrexitCentral που επικαλείται αξιόπιστη πηγή - Πιθανόν την επόμενη Τρίτη η ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο - Αποφασισμένη να μείνει πρωθυπουργός δηλώνει η Μέι και υπογραμμίζει «όχι, δεν είμαι ο σύγχρονος Τσάμπερλεν»

4