Μάτις - Κόουτς: Ούτε εμείς γράψαμε το ανώνυμο άρθρο κατά του Τραμπ στους New York Times

Μάτις - Κόουτς: Ούτε εμείς γράψαμε το ανώνυμο άρθρο κατά του Τραμπ στους New York Times

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς, στη δική της ανακοίνωση, κάλεσε τον συγγραφέα του άρθρου να παραιτηθεί

19977559
Μετά τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς και τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, άλλα δύο πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης Τραμπ διέψευσαν ότι είναι οι συντάκτες του άρθρου γνώμης που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα New York Times, ο ανώνυμος συγγραφέας του οποίου δηλώνει ότι αγωνίζεται μαζί με άλλους εναντίον των "χειρότερων παρορμήσεων" του Αμερικανού προέδρου.

Ο υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις διαβεβαίωσε ότι δεν έγραψε εκείνος το κείμενο. "Δεν είναι δικό του το άρθρο γνώμης" τόνισε η εκπρόσωπος του Πενταγώνου Ντέινα Γουάιτ.

Επίσης, ο διευθυντής των υπηρεσιών πληροφοριών Νταν Κόουτς, σε ανακοίνωση που εξέδωσε χαρακτήρισε "ολοφάνερα λανθασμένες" τις εικασίες ότι το άρθρο γράφτηκε από τον ίδιο ή από τον αναπληρωτή του. "Δεν το γράψαμε" διαβεβαίωσε.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αντέδρασε νωρίτερα χαρακτηρίζοντας "δειλό" τον ανώνυμο συντάκτη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι "προδότης" και λέγοντας ότι η εφημερίδα θα πρέπει να τον κατονομάσει στην κυβέρνηση, για λόγους εθνικής ασφάλειας. Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς, στη δική της ανακοίνωση, κάλεσε τον συγγραφέα του άρθρου να παραιτηθεί.

"Το Βαθύ Κράτος και η Αριστερά και το όχημά τους, τα Μέσα Ενημέρωσης των Fake News, τρελαίνονται και δεν ξέρουν τι να κάνουν. Αποξηραίνω τον Βάλτο και ο Βάλτος προσπαθεί να αντεπιτεθεί. Μην ανησυχείτε, θα νικήσουμε!" έγραψε το πρωί σε αναρτήσεις του στο Twitter o πρόεδρος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης