Η Αυστρία ζητά στρατό στα σύνορα της ΕΕ για να αποτρέπει τους μετανάστες

luxembourgs-thumb-large

Ο υπουργός Άμυνας Μάριο Κούνασεκ περιέγραψε το σχέδιό του, που βασίζεται στην προηγούμενη χρήση από την Αυστρία στρατιωτών στα σύνορά της, στους ομολόγους του της ΕΕ σε κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση στη Βιέννη, τονίζοντας πως οι στρατιώτες θα μπορούσαν να τεθούν υπό τον έλεγχο της αστυνομίας, δήλωσαν διπλωμάτες

Η Αυστρία πρότεινε σήμερα να χρησιμοποιηθούν ένοπλες δυνάμεις της ΕΕ προκειμένου να συνδράμουν τους συνοριοφύλακες της Ενωσης στον αποκλεισμό μεταναστών που δεν διαθέτουν έγγραφα, καθώς ο συντηρητικο-ακροδεξιός συνασπισμός στη Βιένη επιδιώκει αυστηρότερους ελέγχους των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων της ΕΕ.

Ο υπουργός Άμυνας Μάριο Κούνασεκ περιέγραψε το σχέδιό του, που βασίζεται στην προηγούμενη χρήση από την Αυστρία στρατιωτών στα σύνορά της, στους ομολόγους του της ΕΕ σε κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση στη Βιέννη, τονίζοντας πως οι στρατιώτες θα μπορούσαν να τεθούν υπό τον έλεγχο της αστυνομίας, δήλωσαν διπλωμάτες.

«Πρέπει να προστατεύσουμε αποτελεσματικά τα σύνορά μας», δήλωσε ο Κούνασεκ στους δημοσιογράφους κατά τη συνάντηση, λέγοντας ότι διεξήχθη μια «θετική συζήτηση» για την πρόταση.

Πολλές κυβερνήσεις της ΕΕ εξέφρασαν χωριστά την ανησυχία τους, αντανακλώντας τις διαφορετικές απόψεις των κρατών μελών για τη διαχείριση του μεταναστευτικού, την επανεγκατάσταση των προσφύγων μέσα στην Ένωση και την αποτροπή περαιτέρω κυμάτων αφίξεων.

Ωστόσο η Αυστρία –που ασκεί αυτή το εξάμηνο την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ– είναι αποφασισμένη να ωθήσει την Ένωση ώστε να μην επαναληφθεί μια κρίση όπως του 2015, όταν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο μετανάστες έφθασαν στην Ευρώπη από τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Η Ιταλία και η Ουγγαρία έχουν επίσης απορρίψει με σφοδρότητα την τρέχουσα μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, η πρώτη δίνοντας εντολή για το κλείσιμο των λιμανιών της σε αφίξεις μεταναστών διά θαλάσσης και η δεύτερη κατασκευάζοντας έναν συνοριακό φράχτη.

Η πρόταση να τεθεί ο στρατός στην υπηρεσία της Frontex, της συνοριακής υπηρεσίας της ΕΕ, ακολουθεί μια αυστριακή άσκηση που διεξήχθη τον Ιούνιο, υπό την επίβλεψη του ακροδεξιού υπουργού Εσωτερικών της χώρας, με την εμπλοκή ελικοπτέρων Black Hawk και στρατιωτών σε μια προσομείωση άφιξης εκατοντάδων μεταναστών.

Η ΕΕ διαθέτει ήδη μια ναυτική αποστολή στη Μεσόγειο η οποία καταδιώκει διακινητές ανθρώπων. Στην ξηρά, ωστόσο, οι προσπάθειες για την εμβάθυνση της στρατιωτικής, αστυνομικής και πολιτικής συνεργασίας δεν έχουν σημειώσει πρόοδο, παρά τη δήλωση ότι θα γίνει αυτό από περισσότερες από δώδεκα χώρες της κεντρικής και νοτιοανατολικής Ευρώπης το 2017.

Η Γερμανία και η Εσθονία είναι μεταξύ των χωρών που αμφιβάλλουν για το αν το αυστριακό σχέδιο είναι εφικτό. «Υπάρχουν πολύ λίγοι τρόποι με τους οποίους ο στρατός, ακόμη και θεωρητικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνοριακές περιοχές» δήλωσε στο Ρόιτερς ο Εσθονός υπουργός Άμυνας Γιούρι Λούικ. «Αν δεν υπάρχει στρατιωτική σύγκρουση, όλα μπορούν να αντιμετωπιστούν από την αστυνομία.»

Αυστριακός αξιωματούχος δήλωσε πως η πρόταση έχει σκοπό τη δημιουργία ενός συστήματος για τη χρήση ευρωπαϊκών στρατιωτικών μέσων, όπως ιατρικών μονάδων, ελικοπτέρων και στρατιωτών, στην περίπτωση που δεν αρκέσει η αστυνομία.

Αστυνομικές ή πολιτικές αρχές θα μπορούσαν επίσης να επιβλέψουν οποιαδήποτε επιχείρηση στην οποία θα εμπλέκονται στρατιώτες και να αποφασίζουν αν το προσωπικό θα είναι οπλισμένο ή όχι, είπε ο αξιωματούχος.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προτείνει να αυξηθεί ο αριθμός των συνοριοφυλάκων της ΕΕ σε 10.000 στον επόμενο επταετή κοινοτικό προϋπολογισμό (από το 2021), από μερικές εκατοντάδες σήμερα. Η Αυστρία πιστεύει πως οι στρατιώτες θα μπορούσαν είτε να έχουν υποστηρικτικό ρόλο είτε να χρησιμοποιηθούν μέχρι η Frontex να φθάσει αυτό το επίπεδο.

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (25)

η Κουραμπιεδία του Κουρτς

Πωπω σωστή αυτοκρατορία

Ντίνος

Οι Γερμανοί ξανάρχονται, κι όποιος κατάλαβε κατάλαβε

IAN

ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ. ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ,ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΙ,ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ-ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΟΎΝ ΣΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ,"ΓΚΕΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ" ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ (ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ -ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΣΥΓΚΡΙΝΟΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΠΗΛΙΕΣ ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ Η ΜΕ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΑΝΤΑΜ,ΚΑΝΤΑΦΙ,ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ - ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΔΥΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ -ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΦΤΗΝΟΥΣ ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ NEW ORDER- ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ BUSSINES ΠΟΥ "ΑΝΟΙΓΟΥΝ" Μ.Κ.Ο,ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ,ΑΣΦΑΛΕΙΑ,ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.... ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ.... Ι Σ Ρ Α Η Λ !!!!!!!!!!!

Αυτοδύναμη ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ως τείχος ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ του λαού για να φύγουν οι αριστεροι φασίστες.

Ολοι ενωμένοι για της πατριδες μας εναντίον των λαθροεισβολεων. Η αυτοί η εμεις

Δικεφαλος

μονο στον Χιτλερ ήξεραν να κάνουν στην άκρη να μπει ανενόχλητος. φοβερος λαός...υπερήφανος!

Δεν αφήνουν οι Μυριζαιοι

Πρώτα πρέπει να στείλετε στρατό ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟΥΣ ΑΠΛΥΤΟΥΣ ΣΤΑ ΞΕΡΟΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΕΧΛΕΧΛΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΙΑ . Μετά θα μπορουμε και μόνοι μας να φυλάξουμε τα σύνορα.

fil

Χάος στο κέντρο της Αθήνας πριν από λίγο. Αλγερινός έπεσε νεκρός από λεπίδα μετά από σφοδρή συμπλοκή με ομοεθνή του στην οδό Μενάνδρου. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν δύο ακόμα άτομα σοβαρά τραυματισμένα που έχουν ήδη μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

κοινος νους

δινω τον μισο μου ενφια για να ξαναδω κουκλατζη και μητρετωδη να περιπολουν τα συνορα και να τελειωνουν το περιπολο τους στα αδανα αυτη την φορα!!

Chris

Aυτoi oι Aυστριακoi xρυσαυγιτίζoυv!

Chris

Πολυ σωστα λεει η Αυστρια.Εδω εμεις τι κανουμε με τα κομμουνια?Εχει η θαλασσα συνορα?Αφηστε τους να λιαζονται!!!!!! Ρε εξω ολοι οι λαθρομεταναστες ΤΩΡΑ!!!!

Οικονομικότερη λύση

Ας κυρήξουν τα σύνορα "Νομιστεράκι Free Safari Zone" και ας προσκαλέσουν κυνηγούς απ' όλον τον κόσμο. Με 1000 Ευρώ έκαστος, έχεις δικαίωμα να πυροβολείς ατιμώρητα όποιον περνάει τα σύνορα, και μπορείς να κάνεις και πλιάτσικο για να πάρεις τρόπαια.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ITmiJ0y4

«Με ξυπνάει κάθε πρωί νιαουρίζοντας μέχρι θανάτου, διότι θέλει να βγει έξω - Oταν του ανοίγω την πόρτα, εκείνος κάθεται στη μέση, αναποφάσιστος» είπε η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων εξηγώντας την στάση της Βρετανίας - Λίγες ώρες αργότερα παραδέχθηκε όμως ότι δεν έχει γάτο! 

cohen

Πράκτορες του FBI είχαν κατέγραφαν τις κινήσεις του Μάικλ Κόεν από τον Ιούλιο του 2017 - Ντοκουμέντα 900 σελίδων που αποδεικνύουν την παρακολούθηση στο σπίτι και στο γραφείο του «προεδρικού» δικηγόρου