Η συγκλονιστική μαρτυρία του οδηγού του πράσινου φορτηγού που σώθηκε στη Γένοβα

Η συγκλονιστική μαρτυρία του οδηγού του πράσινου φορτηγού που σώθηκε στη Γένοβα

«Είδα τον δρόμο να καταρρέει με όλα τα αυτοκίνητα μπροστά μου» - Ο οδηγός που βρέθηκε στην άκρη της γέφυρας περιγράφει τη φρίκη που βίωσε - Στους 39 οι νεκροί 

odigos_prasino_fortigo_arthro
Είδε τη φρίκη με τα μάτια του και βρέθηκε δίπλα στην καταστροφή. Ο λόγος για τον 37χρονο οδηγό του πράσινου φορτηγού, που βρέθηκε δίπλα στο σημείο της γέφυρας Μοράντι που κατέρρευσε στη Γένοβα και σώθηκε την τελευταία στιγμή.

Η φωτογραφία του φορτηγού έκανε το γύρο του κόσμου, ενώ τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για θαύμα.

Ο 37χρονος οδηγός περιέγραψε τη φρίκη που βίωσε την στιγμή της τραγωδίας, σταματώντας λίγα μέτρα από το σημείο της κατάρρευσης της γέφυρας.

«Είδα τον δρόμο να καταρρέει, με όλα τα αυτοκίνητα μπροστά μου», είπε στους διασώστες. Ο 37χρονος είναι πατέρας, με το όνομά του να φέρει τα αρχικά FL. Ο ίδιος επέστρεφε από μια παράδοση σε ένα παντοπωλείο και ταξίδευε από τη Σαβόνα στη Γένοβα. Βρισκόταν στη μία από τις δύο λωρίδες με κατεύθυνση το Λεβάντε.

Λίγο νωρίτερα, τον προσπέρασε ένα αυτοκίνητο, που μπήκε μπροστά του. Όπως εξήγησε έβρεχε πολύ και δεν μπορούσες να τρέξεις. Όταν με προσπέρασε το αυτοκίνητο, μείωσα ταχύτητα για να κρατήσω απόσταση, αφού ήταν αδύνατον να φρενάρω με τη βροχή και η ορατότητα ήταν περιορισμένη».

«Τα πάντα γύρω μου άρχισαν να τρέμουν»

Τότε ήταν που η γέφυρα άρχισε να καταρρέει. «Τα πάντα γύρω μου άρχισαν να τρέμουν. Το αυτοκίνητο μπροστά μου εξαφανίστηκε. Ήταν λες και είχε χαθεί μέσα στα σύννεφα. Κοίταξα ψηλά και είδα τη γέφυρα να πέφτει. Φρέναρα. Κάρφωσα τα πόδια μου στα φρένα για να σταματήσει το φορτηγό», ανέφερε.

Κλείσιμο
«Ενστικτωδώς, όταν είδα το κενό μπροστά μου, έβαλα όπισθεν, σαν να προσπαθούσα να ξεφύγω από αυτή την κόλαση», πρόσθεσε.

Ο 387χρονος κατάφερε να διανύσει 12 μέτρα με την όπισθεν. «Κατάλαβα πως όλα είχαν καταρρεύσει, πως έπρεπε να ξεφύγω. Πετάχτηκα έξω από το φορτηγό και άρχισα να τρέχω. Έβρεχε καταρρακτωδώς. Είδα κι άλλους οδηγούς και τους είπα να φύγουν αμέσως», είπε στους διασώστες.


prasino_fortigo
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης