Ιταλία: Τέσσερις Γάλλοι μεταξύ των νεκρών από την κατάρρευση της γέφυρας

19912100

«Παραμένουμε σε επαφή με τις ιταλικές αρχές προκειμένου να προσδιορίσουμε τυχόν παρουσία και άλλων Γάλλων μεταξύ των θυμάτων» ανακοίνωσε το Γαλλικό ΥΠΕΞ

Τέσσερις Γάλλοι περιλαμβάνονται μεταξύ των νεκρών από την κατάρρευση μιας γέφυρας χθες σε αυτοκινητόδρομο στη Γένοβα, στη βόρεια Ιταλία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Παραμένουμε σε επαφή με τις ιταλικές αρχές προκειμένου να προσδιορίσουμε τυχόν παρουσία και άλλων Γάλλων μεταξύ των θυμάτων», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο τελευταίος απολογισμός της καταστροφής ανέρχεται σε 39 νεκρούς, 15 τραυματίες και πολλούς αγνοούμενους, σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Να ελεγθεί το σίδηρο της γέφυρας

Τα μέταλα της γέφυρας είχαν αρπάξει. Ήταν αρπαγμένα. Ο χάλυβας ήταν ανθρακωμένος -δεν είχε γίνει απανθράκωση στο κλίκερ κατά την παραγωγή του σιδήρου- και αυτό με τα χρόνια και τις καιρικές συνθήκες δημιούργησε ρηγματώσεις στα σιδερένια μέρη και στηρίγματα της γέφυρας. Να ερευνήσουν οι Ιταλοί την προέλευση του χάλυβα την εποχή κατασκευής της γέφυρας.Και τυχόν προέλευση χαλύβδινων μερών που αντικαταστάθηκαν στα χρόνια ώς συντήρηση. Η ιστορία της προσοχής που έδειχνε ο μηχανικός κατσσκευής της γέφυρας στο Μπρούκλιν στην Νέα Υόρκη για την αποφυγή λουμπινιάς στην ποιότητα σιδήρου , είναι ιστορικό δεδομένο της εποχής. Αλλά με τα χρόνια όλο κσι φκιαχνόνταν διαφόρων ποιοτήτων χάλυβας που δεν ήταν της κατάλληλης ποιότητας με το πρέπον που ορίζεται ώς σίδηρο διαφόρων διαβαθμίσεων , μαντέμι , χάλυβας, ατσάλι κλπ. Η Ελλάδα ευτύχησε με τις υψικαμίνους και το άπιον του Μπέσεμερ της χαλυβουργικής από την αρχή της δεκαετίας του 1960 να έχει για χρόνια άριστης ποιότητας σιδηρά δομικά προιόντα. Απ τα καλύτερης ποιότητας παγκοσμίως. Στην βράση με κώκ γίνεται το κλίκερ και στο άπιον του Μπάσεμερ εξανθρακώνεται. Τα περί σκραπ , ανακυκλώσεις, χωνευτήρια και καμίνια για την παραγωγή σιδήρου είναι κούφια λόγια.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

donald

«Μαζί με την πρωθυπουργό (της Βρετανίας) Τερέζα Μέι προετοιμάσαμε μια πολύ καλή και ασφαλή συμφωνία και για τις δύο πλευρές. Αποδείχθηκε ότι οι Βρετανοί την απέρριψαν, χωρίς να προσφέρουν τίποτα σε αντάλλαγμα»