Σουηδία: Η Πολεμική Αεροπορία τιθασεύει με βόμβες τις εστίες πυρκαγιών
Πώς λειτουργεί το σχέδιο: «Από την έκρηξη «εκτοπίζεται» το οξυγόνο, χωρίς το οποίο η φωτιά δεν μπορεί να κάψει εκτάσεις», λέει ο διευθυντής επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής
Σε μία προσπάθεια να θέσουν υπό έλεγχο τη πύρινη λαίλαπα που κατακαίει τεράστιες εκτάσεις της Σουηδίας τις τελευταίες ημέρες, οι αρχές της σκανδιναβικής χώρας επιστράτευσαν το βαρύ όπλο τους: την Πολεμική Αεροπορία. Όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα «Bild», η σουηδική Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε με εκρηκτικά τις περιοχές όπου η φωτιά δεν έχει ακόμη κοπάσει.
Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα,ο Γιόχαν Στσιμάνσκι, διευθυντής επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Σουηδίας, εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο οι ειδικοί αποφάσισαν να ρίξουν βόμβες για να τιθασεύσουν τη φωτιά.
«Από την έκρηξη «εκτοπίζεται» το οξυγόνο, χωρίς το οποίο η φωτιά δεν μπορεί να κάψει εκτάσεις», επισημαίνει ο Γιόχαν Στσιμάνσκι εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τα μέχρι τώρα αποτελέσματα.
«Το σχέδιο δούλεψε πολύ καλά. Το GPS και η κατευθυνόμενη με λέιζερ βόμβα (μήκους τριών μέτρων και βάρους 270 κιλών) μπόρεσαν να σβήσουν τη φωτιά σε μια ακτίνα περίπου 100 μέτρων», προσθέτει ο διευθυντής επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Σουηδίας.
Ο ίδιος εξηγεί ότι η Πολεμική Αεροπορία συσκέπτεται για να αποφασίσει εάν θα ρίξει περισσότερες βόμβες στις εστίες που παραμένουν ενεργές.
Με την ασυναγώνιστη εμπειρία της, η Avis έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο ψηφιακό οικοσύστημα που καθιστά το leasing μια πανεύκολη, ταχύτατη και απολαυστική εμπειρία που δίνει στους οδηγούς ολοένα περισσότερα.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.