Ρωσία για υπόθεση Σόλσμπερι: Να μην υποκύπτει σε πολιτικά παιχνίδια η βρετανική αστυνομία

Ρωσία για υπόθεση Σόλσμπερι: Να μην υποκύπτει σε πολιτικά παιχνίδια η βρετανική αστυνομία

«Καλούμε τις βρετανικές αρχές επιβολής του νόμου να μην υποκύπτουν στα βρώμικα πολιτικά παιχνίδια τα οποία ξεκίνησαν κάποιες δυνάμεις στο Λονδίνο και να αρχίσουν, επιτέλους, να συνεργάζονται με τα όργανα επιβολής του νόμου της Ρωσικής Ομοσπονδίας» δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ

Sakharova
«Για ένα βρώμικο πολιτικό παιχνίδι» έκανε λόγο η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα, αναφερόμενη στην υπόθεση με τη δηλητηρίαση των δύο Βρετανών στο Εϊμσμπερι πιθανόν με το νευροτοξικό παράγοντα Νοβοτσίκ, ίδιο με εκείνον που δηλητηριάσθηκαν πριν από τέσσερις μήνες οι Σκριπάλ.

«Καλούμε τις βρετανικές αρχές επιβολής του νόμου να μην υποκύπτουν στα βρώμικα πολιτικά παιχνίδια τα οποία ξεκίνησαν κάποιες δυνάμεις στο Λονδίνο και να αρχίσουν, επιτέλους, να συνεργάζονται με τα όργανα επιβολής του νόμου της Ρωσικής Ομοσπονδίας» δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Η Σκότλαντ Γιαρντ επιβεβαίωσε ότι ο άνδρας και η γυναίκα στο Εϊμσμπερι έχουν δηλητηριαστεί από την ίδια ουσία από την οποία δηλητηριάσθηκαν τον περασμένο Μάρτιο ο ρώσος πρώην πράκτορας Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του Γιούλια.

Το Εϊμσμπερι δεν απέχει πολύ από το Σάλσμπερι, περιοχή στην οποία βρέθηκαν δηλητηριασμένοι στις 4 Μαρτίου οι δύο Ρώσοι. Το Λονδίνο ισχυρίζεται ότι το ρωσικό κράτος συμμετείχε σε εκείνη την υπόθεση, κάτι που η Μόσχα αρνείται κατηγορηματικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης