Βίντεο: Η στιγμή της απόδρασης... αλά Παλαιοκώστα από τον διαβόητο Γάλλο ληστή

Βίντεο: Η στιγμή της απόδρασης... αλά Παλαιοκώστα από τον διαβόητο Γάλλο ληστή

Οι δύο συνεργοί του χρησιμοποίησαν, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, καπνογόνα και ηλεκτρικούς τροχούς, για να ξεφύγουν από τους φύλακες στο χώρο του επισκεπτηρίου και τον φυγάδευσαν, ενώ αργότερα εγκατέλειψαν το ελικόπτερο, το πυρπόλησαν και διέφυγαν με αυτοκίνητο

Faid
Κάποτε είχε κηρυχθεί ο Νο1 καταζητούμενος στη Γαλλία. Ο λόγος για τον Ρεντουάν Φαΐντ, ο οποίος απέδρασε... αλά Παλαιοκώστας, από τη φυλακή Ρέο.

Ένας από τους συγκρατούμενούς του, βιντεσκόπησε της στιγμή που ο Φαΐντ, τρέχει στο προαύλιο και κατευθύνεται προς το ελικόπτερο που τον παρέλαβε, ενώ σε άλλα πλάνα φαίνεται το ίδιο το ελικόπτερο την ώρα που απομακρύνεται από τη φυλακή.

Οι δύο συνεργοί του χρησιμοποίησαν, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, καπνογόνα και ηλεκτρικούς τροχούς, για να ξεφύγουν από τους φύλακες στο χώρο του επισκεπτηρίου και τον φυγάδευσαν, ενώ αργότερα εγκατέλειψαν το ελικόπτερο, το πυρπόλησαν και διέφυγαν με αυτοκίνητο.

Ένα τεράστιο ανθρωποκυνηγητό έχει ξεκινήσει στη Γαλλία, στο οποίο πήραν εντολή και συμμετέχουν κοντά στους 3.000 στρατιώτες. Ο υπουργός Δικαιοσύνης που έφτασε χτες το βράδυ στη φυλακή του Ρέο, είπε, ότι σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών, η ομάδα πρέπει να χρησιμοποίησε drone για να σκανάρει την περιοχή για να δράσει την κατάλληλη στιγμή.


L'évasion de Rédoine Faïd filmée par un détenu

Το 2013, ο Φαϊντ είχε δραπετεύσει από τη φυλακή του Σεκεντίν στη βορειοανατολική Γαλλία. Είχε τοποθετήσει εκρηκτικά για να περάσει από πέντε πόρτες ασφαλείας στη φυλακή, παίρνοντας προσωρινά ομήρους τέσσερις σωφρονιστικούς φρουρούς και είχε παραμείνει ασύλληπτος για ενάμιση μήνα. Είχε θεωρηθεί ότι η σύζυγός του τού είχε δώσει τα εκρηκτικά κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη φυλακή μερικές ώρες νωρίτερα.

Ο Φαΐντ εξέτιε ποινή κάθειρξης 25 ετών για ένοπλες ληστείες σε χρηματαποστολές και θεωρείται επίσης υπεύθυνος για ληστεία που είχε στοιχίσει τη ζωή σε μία νεαρή αστυνομικό.

Το ημερολόγιο ενός διαβόητου ληστή

O διαβόητος ληστής Ρεντουάν Φαΐντ που κατάφερε να αποδράσει από φυλακή του Παρισιού με κινηματογραφικό τρόπο, δεν έχανε το χρόνο του στη φυλακή. Ενημερωνόταν από τις εφημερίδες για το τι συνέβαινε στον έξω κόσμο κι αθλούνταν καθημερινά για να είναι σε φόρμα, όπως σχολιάζει το γαλλικό περιοδικό Closer.

Κλείσιμο
«Ο Φαίντ κατάφερε να "ξεπεράσει την απομόνωση" γιατί είναι ένας δυναμικός χαρακτήρας», όπως επισημαίνει ο δημοσιογράφος Ζερόμ Πιερά σκιαγραφώντας την προσωπικότητά του.

«Ήταν συνδρομητής σε πολλές εφημερίδες και έκανε πολλά αθλήματα ενώ βρισκόταν έγκλειστος», προσθέτει ο Πιερά εξηγώντας ότι προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί το κάθε λεπτό.

Την πρώτη φορά που φυλακίστηκε, αρνήθηκε να βάλει τηλεόραση στο κελί του. «Αυτό δεν είναι το σπίτι μου για να εγκαταστήσετε τηλεόραση.Γιατί δεν έχει κουρτίνες στα παράθυρα;», είχε ρωτήσει ειρωνικά τους φύλακες.

Ο Γάλλος ληστής είχε επίσης επαφές με διαβόητους εγκληματίες ενώ ήταν στη φυλακή, όπως μέλη της παγκόσμιας συμμορίας «Ροζ Πάνθηρες», που βρίσκεται πίσω από ληστείες κοσμημάτων εκατομμυρίων ευρώ με τη δράση της να ξεκινά από το 1984.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης