Ρωσία: Μειώνεται η δημοτικότητα του Πούτιν από την αύξηση των συνταξιοδοτικών ορίων

poutin-aftodioikisi

Έπεσε σχεδόν εννέα ποσοστιαίες μονάδες μέσα σε μια εβδομάδα: από το 72,1% που ήταν στις 17 Ιουνίου στο 63,4% στις 24 ΙουνίουΗ αύξηση των συνταξιοδοτικών ορίων που ανακοίνωσε πρόσφατα η ρωσική κυβέρνηση, έχει προκαλέσει αρκετές συζητήσεις και προβληματισμούς στους μελλοντικούς συνταξιούχους, αλλά όπως φαίνεται, η προοπτική αυτή άρχισε να επηρεάζει μέσα σε σύντομο διάστημα, την δημοτικότητα του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος έχει αποστασιοποιηθεί από το ζήτημα, θεωρώντας ότι προς το παρόν αυτό είναι ένα θέμα της ρωσικής κυβέρνησης.

Το Εθνικό Κέντρο Μελέτης της Κοινής Γνώμης (VICIOM) έδωσε στην δημοσιότητα τα αποτελέσματα της εβδομαδιαίας δημοσκόπησης που πραγματοποίησε στο διάστημα 18-24 Ιουνίου, σε δείγμα 1000 ατόμων σε 80 και πλέον περιοχές της Ρωσίας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτά η δημοτικότητα του Ρώσου προέδρου έπεσε σχεδόν εννέα ποσοστιαίες μονάδες (9%) μέσα σε μια εβδομάδα: από το 72,1% που ήταν στις 17 Ιουνίου στο 63,4% στις 24 Ιουνίου. Από την αρχή του μήνα η δημοτικότητα του προέδρου Πούτιν έπεσε κατά 15%.

Τον Ιούνιο σχεδόν ταυτόχρονα μερικά ερευνητικά κέντρα κατέγραψαν μια παρόμοια πτώση. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις του Ιδρύματος «Κοινή Γνώμη» (FOM), η δημοτικότητα του προέδρου Πούτιν έπεσε μέσα σε μια εβδομάδα, από τις 10 έως τις 17 Ιουνίου, από το 62% στο 54%. Το ποσοστό αυτό είναι το χαμηλότερο από το 2013.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις του ερευνητικού κέντρου Levada-Centr το οποίο έχει καταχωρηθεί σύμφωνα με την ρωσική νομοθεσία στην κατηγορία των «πρακτόρων ξένης δύναμης», η δημοτικότητα του προέδρου Πούτιν παρουσιάζει επίσης πτώση. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ιουνίου το 24% των ερωτηθέντων εμφανίσθηκε να εγκρίνει το έργο του προέδρου Πούτιν σε σχέση με το 33% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό τον Απρίλιο, το 41% μάλλον το εγκρίνει (εν σχέση με το 46% που ήταν τον Απρίλιο), το 21% μάλλον δεν το εγκρίνει (τον Απρίλιο ήταν 13%) και το 10% δεν το εγκρίνει καθόλου (τον Απρίλιο το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 5%)

Μάλιστα στο ερώτημα « Η χώρα γενικά βαδίζει προς την σωστή κατεύθυνση ή ακολουθεί λάθος δρόμο;» το 42% των ερωτηθέντων απάντησε ότι «η χώρα ακολουθεί λάθος δρόμο». Σε σχέση με την δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο, το ποσοστό των ερωτηθέντων που απάντησε κατ’ αυτόν τον τρόπο αυξήθηκε κατά 15%. Μόνο το 8% των Ρώσων εγκρίνουν κατηγορηματικά το έργο της κυβέρνησης. Ενώ το 27% θεωρει αρνητικό το έργο της κυβέρνησης.

Ο πολιτικός αναλυτής και σύμβουλος του VICIOM Μιχαήλ Μαμόνοφ αποδίδει την πτώση της δημοτικότητας του Ρώσου προέδρου στη δυσαρέσκεια που έχει προκαλέσει στον κόσμο η απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης να αυξήσει τα συνταξιοδοτικά όρια. «Η πτώση της δημοτικότητας συνεχίσθηκε για μερικές μέρες και μετά άρχισε να σταθεροποιείται, σε νέα πιο χαμηλά επίπεδα. Ο κόσμος αρχίζει να προσαρμόζεται σε μια νέα κατάσταση, υπολογίζει τα προσωπικά οφέλη και τις απώλειες που θα έχει από τις επικείμενες αλλαγές» (αύξηση των συνταξιοδοτικών ορίων-σ.σ) δηλώνει ο Μάμονοφ στην ιστοσελίδα του VICIOM.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Στυλιανός

Και ο Ερδογάν όταν ανέλαβε για δευτερή φορά πρωθυπουργός Τουρκίας προ δεκατίας ανέβασε τα όρια των συντάξεων απο 50 στα 60 για γυναίκες, και απο 55 στα 63 για άντρες διότι ήταν ο νόμος του Ινονού απο το 1936 και πλέων δεν ήταν σύμφωνος με την σημερινή δημογραφική εξέλιξη !!! Και παραταύτα κυβερνά πάνω απο 16 χρόνια !!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

colombia_seismos

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίστηκε στα 58 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Armenia, με πληθυσμό πάνω από 300.000 κατοίκους και 132 χιλιόμετρα βόρεια του Cali, με πληθυσμό πάνω από 2,9 εκατ. κατοίκους

000_1EZ8AX

Τρομοκρατημένη η 77χρονη γυναίκα, δέχθηκε τρία απειλητικά τηλεφωνήματα και ταξίδεψε στην Κύπρο για να απομακρυνθεί από τη Βρετανία - Πώς αποκαλύφθηκε η ταυτότητά της - Πάνω από 4,5 εκατ. υπογραφές στο αίτημά της

6
idaiCambodia

Ο κυκλώνας Ιντάι έπληξε το λιμάνι Μπέιρα της Μοζαμβίκης με ανέμους ταχύτητας στα 170 χλμ την ώρα, την περασμένη εβδομάδα, κατόπιν κατευθύνθηκε στην ενδοχώρα, στη Ζιμπάμπουε και το Μαλάουι, προκαλώντας εκτεταμένες πλημμύρες και ισοπεδώνοντας σπίτια