Η Αργεντινή κατέβασε «ρολά» για την «παράδοση της κυβέρνησης στο ΔΝΤ»

19703359

Ακινητοποιημένα τα μέσα μεταφοράς, καθηλωμένα τα αεροπλάνα -  Παρέμειναν κλειστά τα σχολεία - Η μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων οκτώ ετών, λένε τα συνδικάτα

Παρέλυσε σήμερα λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας που πραγματοποιήθηκε έπειτα από κάλεσμα των συνδικαλιστικών ενώσεων προς τους πολίτες για να διαμαρτυρηθούν για την οικονομική πολιτική του προέδρου Μαουρίσιο Μάκρι και τη συμφωνία που συνάφθηκε με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων (CGT) απηύθυνε το κάλεσμα για την απεργία, ωστόσο άλλες οργανώσεις διοργάνωσαν διαδηλώσεις με στόχο να αποκλειστεί η πρόσβαση στο Μπουένος Άιρες, όπου αναπτύχθηκαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας. Γύρω στις 07:00 το πρωί τοπική ώρα (13:00 ώρα Ελλάδας), οι διαδηλωτές έκλεισαν τους κεντρικούς οδικούς άξονες στην πρωτεύουσα.

Τρένα, λεωφορεία και ταξί συμμετείχαν στην απεργία, με αποτέλεσμα οι δρόμοι του Μπουένος Άιρες να είναι σχεδόν άδειοι.

Επίσης, τα δημόσια σχολεία παρέμειναν κλειστά και η πλειονότητα των πολιτών δεν πήγε στη δουλειά. Οι διοργανωτές υπολογίζουν ότι τουλάχιστον 1 εκατομμύριο εργαζόμενοι συμμετείχαν στην απεργία.

19703347


Οι απεργιακές κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν σήμερα στις 00:00 τοπική ώρα (06:00 το πρωί ώρα Ελλάδας) είχαν ως αποτέλεσμα να καθηλωθούν τα αεροσκάφη στα αεροδρόμια. Όλες οι εσωτερικές πτήσεις ακυρώθηκαν όπως και οι πτήσεις εξωτερικού από και προς το Μπουένος Άιρες και άλλα αεροδρόμια της χώρας.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και για τη συμφωνία που συνάφθηκε με το ΔΝΤ, συνώνυμη για πολλούς με νέες θυσίες εκ μέρους τους.

19703365


Σύμφωνα με τον επικεφαλής του CGT, Χουάν Κάρλος Σμιντ, πρόκειται για τη «σημαντικότερη απεργία των τελευταίων 8 ετών».

«Μια γενική απεργία δεν επαρκεί. Χρειάζεται να εκπονήσουμε ένα σχέδιο μάχης, για να οδηγήσουμε στην αποτυχία το σχέδιο πολέμου εναντίον των εργαζομένων» είπε από ένα οδόφραγμα ο Μαρσέλο Ραμάλ, ηγετικό στέλεχος του Εργατικού Κόμματος.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του συνδικάτου των οδηγών Ούγκο Μογιάνο διατύπωσε τη λύπη του που «η κυβέρνηση είναι ανίκανη να φέρει λύσεις… Παραδόθηκε στο ΔΝΤ».

Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομίας Νικολάς Ντουχόβνε διατύπωσε την εκτίμηση ότι η απεργία θα στοιχίσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια στην οικονομία της Αργεντινής.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

el-chapo

Ο Ναράνχο κατηγορήθηκε από έναν μάρτυρα της αμερικανικής εισαγγελίας ότι δωροδοκήθηκε για να εγγυηθεί την προστασία της οικογένειας του αρχηγού του καρτέλ της Σιναλόα