Σε ισόβια για τρομοκρατικό έγκλημα καταδικάστηκε από σουηδικό δικαστήριο, ο Ουζμπέκος Ραχμάτ Ακίλοφ, ο οποίος είχε πέσει με το φορτηγό του πάνω σε πλήθος κόσμου στη Στοκχόλμη, με αποτέλεσμα πέντε άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλα δέκα να τραυματιστούν.
Ο δράστης, ο οποίος είχε δηλώσει υποστηρικτής του ISIS, ισχυρίστηκε ότι ήθελε με αυτό τον τρόπο να τιμωρήσει τους Σουηδούς για τη συμμετοχή τους στον συνασπισμό δυνάμεων κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Η επίθεση είχε γίνει στις 7 Απριλίου του 2017, όταν ο Ακίλοφ αποφάσισε με ένα κλεμμένο φορτηγό να οδηγήσει με μεγάλη ταχύτητα σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους της Στοκχόλμης και να πέσει σ' ένα πολυκατάστημα.
Οι νεκροί ήταν ένας Βρετανός, μια Βελγίδα και τρεις Σουηδοί μεταξύ των οποίων και ένα 11χρονο κορίτσι.
Με την ασυναγώνιστη εμπειρία της, η Avis έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο ψηφιακό οικοσύστημα που καθιστά το leasing μια πανεύκολη, ταχύτατη και απολαυστική εμπειρία που δίνει στους οδηγούς ολοένα περισσότερα.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.