Βρετανία: Πέθανε στα 77 του χρόνια ο «Βασιλιάς των Κλαμπ» που είχε κοιμηθεί με πάνω από... 3000 γυναίκες!

Βρετανία: Πέθανε στα 77 του χρόνια ο «Βασιλιάς των Κλαμπ» που είχε κοιμηθεί με πάνω από... 3000 γυναίκες!

Επί έξι χρόνια κανείς δεν γνώριζε ότι έπασχε από καρκίνο του πνεύμονα, μέχρι που η πληροφορία διέρρευσε το 2015 -  Ο τελευταίος του γάμος, το 2009, ήταν με μια πρώην στριπτιζέζ, την Μπέλα, κατά 41 χρόνια νεότερή του

stringfellow
Ο Πίτερ Στρίνγκφελοου, ο διάσημος ιδιοκτήτης νυχτερινών κλαμπ, πέθανε σε ηλικία 77 ετών, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπός του και μετέδωσε το BBC.

Ο επιχειρηματίας, ο οποίος έπασχε από καρκίνο, αλλά δεν είχε δημοσιοποιήσει το πρόβλημα υγείας του, πέθανε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Ο αποκαλούμενος "Βασιλιάς των Κλαμπ" άνοιξε πολλούς χώρους νυχτερινής διασκέδασης σε όλον τον κόσμο, ενώ το διάσημο κλαμπ του στο Γουεστ Εντ του Λονδίνου υπήρξε πόλος έλξης των διασημοτήτων.

Κατά τις έξι δεκαετίες παρουσίας του στον χώρο, ο Στρίνγκφελοου φιλοξένησε στα κλαμπ του καλλιτέχνες όπως οι Beatles, οι Kinks και ο Τζίμι Χέντριξ.

Ο Στρίνγκφελοου είχε υποβληθεί σε θεραπεία για καρκίνο του πνεύμονα, έχοντας διαγνωστεί με την πάθηση το 2008.

Κλείσιμο
Nightclub owner Peter Stringfellow dies from cancer at age of 77 - Daily Mail


Ωστόσο, το είχε εκμυστηρευτεί μόνο στην οικογένειά του και στους στενούς του φίλους και επί έξι χρόνια κανένας δεν το γνώριζε μέχρι που η πληροφορία διέρρευσε το 2015.

Γιος ενός εργάτη σε χαλυβουργείο, ξεκίνησε να ασχολείται με τη νυχτερινή διασκέδαση στις αρχές της δεκαετίας του '60 και μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του '80 φιλοξενούσε μόνο μουσικούς.

Το 1980 άνοιξε το κλαμπ Stringfellows στο Κόβεντ Γκάρντεν του Λονδίνου, το οποίο έγινε ένα από τα μακροβιότερα κλαμπ της βρετανικής πρωτεύουσας.

"Πήγα σε ένα στριπτιζάδικο στο Φορτ Λόντερντεϊλ της Φλόριντα τη δεκαετία του '80 και ξετρελάθηκα", είχε δηλώσει. "Μετά άνοιξα αμέσως το Stringfellows στη Νέα Υόρκη και έκανε μεγάλη επιτυχία και έτσι το μετέτρεψα σε στριπτιζάδικο".

Στη συνέχεια άνοιξε νυχτερινά κλαμπ στο Μαϊάμι, το Μπέβερλι Χιλς και το Παρίσι και η επωνυμία Στρίνγκφελοου ταυτίστηκε με τα γυμνόστηθα κορίτσια και τη μεταμεσονύχτια διασκέδαση.

Ο ίδιος είχε πει ότι στα κλαμπ του φιλοξενήθηκαν καλλιτέχνες όπως ο Πρινς, ο Ροντ Στιούαρτ, ο Μάρβιν Γκέι και ο Τομ Τζόουνς, ενώ και ο Στίβεν Χόκινγκ είχε δειπνήσει μαζί του σε ένα από τα κλαμπ του.

Peter Stringfellow wife: Who was he married to? Did he have children with Bella Wright? | by Top Ne


Η επιτυχία του όμως είχε και το τίμημά της αφού τα κλαμπ του στο Μαϊάμι και το Λος Άντζελες απέτυχαν δημιουργώντας του τεράστια χρέη.

Είχε τη φήμη του γυναικά, αλλά ο ίδιος ουδέποτε επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε τις φήμες ότι είχε κοιμηθεί με περισσότερες από 3.000 γυναίκες.

Η συμπεριφορά του χαρακτηρίστηκε πολλές φορές εξωφρενική και το 2003 οι τηλεθεατές του Channel 4 σε ψηφοφορία τους τον είχαν κατατάξει στη 18η θέση ενός καταλόγου με τους χειρότερους Βρετανούς.

Γεννημένος στο Σέφιλντ το 1940, ήταν ο μεγαλύτερος από τέσσερις γιους. Τα αγόρια μεγάλωσαν όλα μέσα σε ένα σπίτι με γυναίκες καθώς οι ενήλικες άνδρες της οικογενείας είχαν όλοι πάει στον πόλεμο. Εκείνος εγκατέλειψε το σχολείο στα 15 του και κατέληξε στο Εμπορικό Ναυτικό της Βρετανίας ξεκινώντας να ταξιδεύει στα 17 του.

Peter Stringfellow dead: Star frolics with his children in FINAL red carpet appearance


Το 1962 εξέτισε μια σύντομη ποινή φυλάκισης για εμπόριο κλεμμένων χαλιών, εμπειρία που ο ίδιος χαρακτήρισε "μάθημα" το οποίο τον έβαλε στον ίσιο δρόμο.

Σε συνέντευξή του στην Guardian το 2012 απέδωσε το επιχειρηματικό του πνεύμα στη "δυναμική" του μητέρα.

Ωστόσο, δεν αυτοχαρακτηριζόταν επιχειρηματίας. "Πρώτα απ΄όλα δεν είμαι επιχειρηματίας, είμαι απλά ένας καλός ιδιοκτήτης κλαμπ. Είμαι πολύ αυταρχικός και έχω πολύ καλούς συνεργάτες, αλλά τελικά εγώ έχω και τον τελευταίο λόγο".

Παντρεύτηκε τρεις φορές, απέκτησε τέσσερα παιδιά και εγγόνια, ενώ ο τελευταίος του γάμος, το 2009, ήταν με μια πρώην στριπτιζέζ, την Μπέλα, κατά 41 χρόνια νεότερή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε βίντεο: Βρετανία: Πέθανε στα 77 του χρόνια ο «Βασιλιάς των Κλαμπ»
Βρετανία: Πέθανε στα 77 του χρόνια ο «Βασιλιάς των Κλαμπ»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης