Γαλλία: Το υπουργείο Παιδείας στο πλευρό εκπαιδευτικού που αποφάσισε να αλλάξει φύλο

2017-05-18T100153Z_11977

Η υπουργός Ισότητας Μαρλέν Σκιαπά ανακοίνωσε ότι συγκάλεσε τη διυπουργική επιτροπή για την καταπολέμηση του ρατσισμού, του αντισημιτισμού και του μίσους κατά των ΛΟΑΔ

Το υπουργείο Εθνικής Παιδείας της Γαλλίας καταδίκασε σήμερα την επίθεση που δέχτηκε μια εκπαιδευτικός αφότου η απόφασή της να αλλάξει φύλο γνωστοποιήθηκε στους γονείς των μαθητών της και στη συνέχεια κυκλοφόρησε σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

"Καταδικάζουμε κάθε δήλωση και πράξη" προκατάληψης εναντίον της εκπαιδευτικού. "Βασική υποχρέωσή μας είναι προστατεύουμε τα δικαιώματα και την ελευθερία των λειτουργών και των υπαλλήλων", τόνισε το υπουργείο.

Όλα ξεκίνησαν με την ανάρτηση, σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, ενός e-mail που έστειλε η διεύθυνση του κολεγίου του Σεν-ε-Μαρν, στην περιοχή του Παρισιού, στο εσωτερικό δίκτυο του σχολείου. Η διευθύντρια εξηγούσε στο κείμενο αυτό στους γονείς των μαθητών ότι τους ενημέρωσε η ίδια ότι ο καθηγητής τους των γαλλικών επρόκειτο να ξεκινήσει τη διαδικασία αλλαγής φύλου για να γίνει γυναίκα. "Θα ήθελε να τον αποκαλείτε κυρία και όχι κύριο", διευκρίνισε.

Η δημοσιοποίηση της επιστολής, στην οποία αναφέρονταν τα στοιχεία της εκπαιδευτικού, οδήγησε τις τελευταίες ημέρες σε σωρεία αντιδράσεων και προσβλητικών εκφράσεων εναντίον της. Την Τετάρτη η υπουργός Ισότητας Μαρλέν Σκιαπά ανακοίνωσε ότι συγκάλεσε τη διυπουργική επιτροπή για την καταπολέμηση του ρατσισμού, του αντισημιτισμού και του μίσους κατά των ΛΟΑΔ. "Οι διαφυλικοί αξίζουν τον άνευ όρων σεβασμό μας και έχουν τα ίδια δικαιώματα με οποιονδήποτε άλλον", τόνισε.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Παιδείας, δεν είναι η πρώτη φορά που ένας καθηγητής ή κάποιος εργαζόμενος σε σχολείο αποφασίσει να αλλάξει φύλο. Δεν υπάρχει όμως κάποια προκαθορισμένη διαδικασία για τον χειρισμό μιας τέτοιας κατάστασης.

"Γενικά, εμπιστευόμαστε τους διεθυντές των σχολείων για να χειριστούν με τον καλύτερο τρόπο και με τακτ αυτές τις καταστάσεις", ανέφερε.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Ντιγκιντάγκες

Έχετε πιάσει τα πόστα σε ΜΜΕ και πολιτική και νομίζετε ότι θα κάνετε το μαύρο άσπρο..... Σεξουαλική προτίμηση είναι το επιμέρους γούστο και προτίμηση σε ερωτική συνεύρεση με το αντίθετο φύλλο. Η σεξουαλική- ερωτική προτίμηση προς το ίδιο φύλλο είναι ΑΝΩΜΑΛΙΑ αντίθετη προς την φύση και τη γενετήσια καταβολή του ανθρώπου. Οι ανώμαλοι θα πρέπει να αποκλείονται από την επαφή με τα παιδιά. ΑΝΩΜΑΛΟΙ με κεφαλαία και όχι παρλαπίπες για δικαιώματα και αξιοπρέπεια. Αυτά τα ολίγα και σταράτα! Α! και αυτοί που ψήνουν το ψάρι πίσω μπρος, οι μπινέδες δλδ στην ίδια μοίρα είναι!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Udo

Η οικονομική κρίση είναι κατά τον κ. Μπούλμαν, πρόεδρο της σοσιαλδημοκρατικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αποτέλεσμα «της ανισομερούς κατανομής των κερδών σε παγκόσμιο επίπεδο και γι' αυτό απαιτείται να εισαχθεί φόρος στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές. Πρέπει να φορολογηθεί το διεθνές κεφάλαιο, ώστε να χρηματοδοτήσουμε αντίστοιχες πολιτικές και να σώσουμε τον πλανήτη»

di_maio

Δεν θέλησε να αναφερθεί, πάντως σε ακριβή στοιχεία για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2019, που θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες, ενώ επέμεινε ότι χάρη στην οικονομική ανάπτυξη, το δημόσιο χρέος της χώρας θα αρχίσει να μειώνεται

trump-juncker

Σε μια συνάντηση που είχαν στα τέλη Ιουλίου στο Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ο επικεφαλής της Κομισιόν αποκλιμάκωσαν την κρίση που επικρατούσε επί μήνες με προειδοποιήσεις και απειλές μεταξύ των δύο πλευρών του Ατλαντικού