Ιράκ: Τεράστια αποχή στις πρώτες βουλευτικές εκλογές μετά την απώθηση των τζιχαντιστών

19501215

Το υψηλότερο ποσοστό αποχής μετά τις πρώτες πολυκομματικές εκλογές του 2005

Ούτε ένας στους δύο ψηφοφόρους δεν πήγε να ψηφίσει σήμερα στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στο Ιράκ, την πρώτη εκλογική αναμέτρηση για την ανανέωση του κοινοβουλίου μετά την νίκη επί των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε η εκλογική επιτροπή.

Η συμμετοχή ανήλθε σε ποσοστό 44,52%, ήτοι το υψηλότερο ποσοστό αποχής μετά τις πρώτες πολυκομματικές εκλογές στη χώρα το 2005.

Περίπου 24.5 εκατομμύρια ψηφοφόροι κλήθηκαν στα εκλογικά τμήματα για να αναδείξουν ένα νέο κοινοβούλιο, βασικό έργο του οποίου θα είναι επιβλέπει την ανασυγκρότηση μιας χώρας, που έχει καταστραφεί μετά από τρία χρόνια πολέμου ενάντια στους τζιχαντιστές.

Βομβιστική επίθεση με τρεις νεκρούς

Η εκλογική ημέρα, ωστόσο, βάφτηκε με αίμα, καθώς τρεις άνθρωποι σκοτώθηκανόταν εξερράγη η βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο στη σουνιτική περιοχή νότια της πόλης του Κιρκούκ, σε μια επίθεση την οποία οι αρχές ασφαλείας συνδέουν με τις σημερινές βουλευτικές εκλογές.

Δύο από τους νεκρούς ήταν ψηφοφόροι και ο τρίτος παρατηρητής σε ένα εκλογική τμήμα κοντά στην πόλη αλ-Καν, σύμφωνα με πηγές.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. Οι τζιχαντιστές είχαν απειλήσει να διαπράξουν επιθέσεις, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, στις πρώτες βουλευτικές εκλογές μετά την ήττα τους πέρυσι από τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας με τη στήριξη του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης