Καναδάς: Φορτηγάκι παρέσυρε πεζούς στο Τορόντο - 10 νεκροί και 15 τραυματίες

Καναδάς: Φορτηγάκι παρέσυρε πεζούς στο Τορόντο - 10 νεκροί και 15 τραυματίες

Βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης του δράστη - 25χρονος ο δράστης - Δεν συνδέεται με κάποια τρομοκρατική οργάνωση με τα έως τώρα στοιχεία

0000toronto23
Μακελειό σε κεντρικό δρόμο του Τορόντο προκάλεσε τη Δευτέρα άντρας που οδηγούσε ένα λευκό βαν. Ο δράστης παρέσυρε μία ομάδα πεζών, με συνέπεια δέκα άτομα να χάσουν τη ζωή τους και άλλα 15 να τραυματιστούν, ορισμένα εκ των οποίων μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση.

Ο άνδρας που έριξε το λευκό νοικιασμένο βαν πάνω στους πεζούς είναι ο 25χρονος Άλεκ Μινασιάν, όπως ανακοίνωσαν οι καναδικές Αρχές.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους, ο νεαρός δεν συνδέεται με κάποια τρομοκρατική οργάνωση, κατά τα μέχρι τώρα στοιχεία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας του Τορόντο ο 25χρονος τελεί υπό κράτηση και ανακρίνεται, προκειμένου να διαπιστωθούν τα κίνητρα της πράξης του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Toronto Star, γύρω στη 1.30, τοπική ώρα, το λευκό φορτηγάκι ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και παρέσυρε πολλά  άτομα στην οδό Γιόνγκ, κοντά στη λεωφόρο Φιντς.

Σύμφωνα με το CBC, το όχημα ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκε. 

Κλείσιμο
Ακολουθεί το βίντεο από τη στιγμή της σύλληψής του: 

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν τον δράστη ως πολύ «εξαγριωμένο και με όψη άντρα από τη Μέση Ανατολή». Σύμφωνα με μαρτυρίες, το όχημα ανήκε σε εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων.

Κατόπιν αιτήματος της αστυνομίας, διακόπηκε η κυκλοφορία των συρμών του μετρό στη Γραμμή 1, βορείως της Οδού Σέπαρντ, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Το επεισόδιο αυτό σημειώθηκε στα βόρεια της πόλης, σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης όπου συνεδριάζουν οι υπουργοί Εξωτερικών της G7. Γύρω από το ξενοδοχείο Intercontinental όπου αναμενόταν να συναντηθούν οι υπουργοί για την καθιερωμένη ομαδική φωτογραφία, δεν παρατηρήθηκε κάποια αξιοσημείωτη αλλαγή στα μέτρα ασφαλείας.

Το λευκό βαν που σκόρπισε τον τρόμο στον κεντρικό δρόμο της καναδικής πόλης



Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζαστίν Τριντό, σε μήνυμά του, εξέφρασε τη λύπη και τον αποτροπιασμό του για το συμβάν, λέγοντας πως η σκέψη όλων είναι στους τραυματίες και στους συγγενείς τους.

Η αστυνομία δεν έχει διευκρινίσει ακόμα το κίνητρο του δράστη.

«Ξεκάθαρα πολύ σοβαρό» χαρακτήρισε το περιστατικό ο Καναδός υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Ραλφ Γκουντέιλ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σημειώνοντας ότι «υπάρχουν θύματα».

Ο κ. Γκουντέιλ, πάντως, απέφυγε να μπει σε λεπτομέρειες και δεν έδωσε πληροφορίες για αριθμό των θυμάτων. Ξεκαθάρισε ότι η αστυνομία έχει αναλάβει τις έρευνες και αρνήθηκε να κάνει εικασίες για το περιστατικό προσθέτοντας, πάντως, ότι επί της παρούσης δεν υπάρχουν πληροφορίες προς το παρόν που να υποδεικνύουν αλλαγή στο επίπεδο ασφάλειας.

Όχημα έπεσε σε πεζούς στο Τορόντο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης