Είδηση και στα ξένα μέσα η πτώση του Μιράζ στο Αιγαίο

Είδηση και στα ξένα μέσα η πτώση του Μιράζ στο Αιγαίο

Τα περισσότερα ξένα δημοσιεύματα σημειώνουν πως η συντριβή του αεροσκάφους έρχεται λίγες ημέρες αφότου Έλληνες στρατιώτες άνοιξαν πυρ κατά τουρκικού ελικοπτέρου

l-interception-de-chasseurs-turcs
Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της συντριβής του ελληνικού Mirage με τον πιλότο του αεροσκάφους να αγνοείται. Τα διεθνή ΜΜΕ παραθέτουν χάρτες και μεταδίδουν τις τελευταίες εξελίξεις επισημαίνοντας ότι ο πιλότος του αεροσκάφους που κατέπεσε ανοιχτά της Σκύρου,συμμετείχε σε επιχείρηση αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών.

Τα περισσότερα ξένα δημοσιεύματα σημειώνουν πως η συντριβή του αεροσκάφους έρχεται λίγες ημέρες αφότου Έλληνες στρατιώτες άνοιξαν πυρ κατά τουρκικού ελικοπτέρου. Ελλάδα και Τουρκία ερίζουν για τα κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο τα τελευταία χρόνια, όπως υποστηρίζουν τα διεθνή ΜΜΕ.


Γαλλικό δίκτυο ouest-france
Το γαλλικό δίκτυο υποστηρίζει ότι το Mirage - 5 κατέπεσε βόρεια της Σκύρου ενώ παραμένει αδιευκρίνιστο αν ο πιλότος χρησιμοποίησε επιτυχώς το σύστημα εκτίναξης .Το ελληνικό μαχητικό συνετρίβη στη θάλασσα κοντά στη Σκύρο.
Κλείσιμο
Ο Έλληνας πιλότος που αγνοείται συμμετείχε σε μια επιχείρηση αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών.Ακτοφυλακές και ναυτικά σκάφη «χτενίζουν» την περιοχή κοντά στη Σκύρο.

Γαλλική εφημερίδα «Le Figaro»

«Σκοτώθηκε Έλληνας πιλότος», είναι ο τίτλος της γαλλικής εφημερίδας «Le Figaro» στην ιστοσελίδα της.

Ο Έλληνας πιλότος έχασε τη ζωή του όταν το αεροσκάφος του κατέπεσε στο Αιγαίο ενώ επέστρεφε από επιχείρηση αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών με φόντο τις ελληνοτουρκικές εντάσεις,γράφει το σχετικό δημοσίευμα.

Η γαλλική εφημερίδα παραθέτει τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου.
«Ο Έλληνας υπουργός δήλωσε στο Twitter ότι η χώρα πενθεί έναν πιλότο ο οποίος έχασε τη ζωή του. για να υπερασπιστεί την ελληνική κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα», επισημαίνει η εφημερίδα.

Γερμανικό δίκτυο N-tv:Κατέπεσε ελληνικό αεροσκάφος
«Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία ψάχνει έναν πιλότο της», γράφει το γερμανικό δίκτυο N-tv.

«Ένα Mirage-5 που πετούσε πάνω από το Αιγαίο Πέλαγος κατέπεσε στη θάλασσα λίγο πριν προσγειωθεί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Σκύρου. Ο Έλληνας πιλότος συμμετείχε σε διαδικασία αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών», γράφει το γερμανικό δίκτυο και προσθέτει:
«Τα δύο γειτονικά κράτη «παλεύουν» εδώ και δεκαετίες για τα κυριαρχικά δικαιώματα πάνω από το Αιγαίο Πέλαγος».

Bρετανική εφημερίδα Express
Ελληνικό μαχητικό κατέπεσε έπειτα από αερομαχία με τουρκικό αεροσκάφος, γράφει η βρετανική εφημερίδα Express.

Ένα αεροσκάφος συνετρίβη ανοιχτά της Σκύρου μετά από ισχυρισμούς για αερομαχία με τουρκικό αεροσκάφος σε διαφιλονικούμενο εναέριο χώρο λίγες μέρες αφότου Ελληνες στρατιώτες άνοιξαν πυρ κατά ελικοπτέρου.To Mirage 2000-5, που κατέπεσε κοντά στη Σκύρο,φέρεται να επέστρεψε στη βάση μετά την αναχαίτιση τουρκικών μαχητικών αεριωθούμενων.

Ωστόσο, η Τουρκία αρνήθηκε να έχει αεροπλάνα στην περιοχή. Η συντριβή του ελληνικού Mirage έρχεται την ώρα που αυξάνεται η ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στον αμφισβητούμενο εναέριο χώρο.

Τη Δευτέρα, Έλληνες στρατιώτες άνοιξαν πυρ κατά τουρκικού ελικοπτέρου στο Αιγαίο.

Daily Mail

Ελληνικό μαχητικό συνετρίβη σήμερα στο Αιγαίο Πέλαγος, βόρεια της Σκύρου, δύο μέρες αφότου Έλληνες στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον τουρκικού ελικοπτέρου, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Η συντριβή του αεροσκάφους σημειώνεται μετά από καθημερινές αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών αεροσκαφών, επισημαίνει το σχετικό δημοσίευμα που παραθέτει στο άρθρο του φωτογραφία της Σκύρου.

«Το ελληνικό Mirage 2000-5 συνετρίβη βόρεια της Σκύρου», όπως επισημαίνει το σχετικό δημοσίευμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης