Παρίσι: Ανθρωποκυνηγητό για τους ληστές που «χτύπησαν» το ξενοδοχείο Ritz

Παρίσι: Ανθρωποκυνηγητό για τους ληστές που «χτύπησαν» το ξενοδοχείο Ritz

Δύο από τους ληστές κατάφεραν να διαφύγουν - Ο αρχές βρήκαν μέρος των κλοπιμαίων από την χθεσινή ληστεία στο ξενοδοχείο «κόσμημα»

Παρίσι: Ανθρωποκυνηγητό για τους ληστές που «χτύπησαν» το ξενοδοχείο Ritz
Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι γαλλικές αρχές για τον εντοπισμό των δύο ληστών που συμμετείχαν στην κινηματογραφικού τύπου ληστεία στο ξενοδοχείο Ritz του Παρισιού. Πέντε άντρες φορώντας γάντια και κουκούλες και κραδαίνοντας όπλα και τσεκούρια έκλεψαν χτες το απόγευμα πολυτελή ρολόγια και κοσμήματα αξίας πάνω από 4 εκατομμυρίων ευρώ. Λίγες ώρες μετά την εντυπωσιακή ληστεία στο ξενοδοχείο Ritz, οι αρχές εντόπισαν μέρος των κλοπιμαίων. 

"Μέρος των κλοπιμαίων εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια της σύλληψης τριών από τους πέντε ληστές", δήλωσε πηγή της αστυνομίας. Ένας από τους δύο ληστές που κατάφεραν να διαφύγουν έχασε μία τσάντα που επίσης έχει κοσμήματα και ρολόγια.

Την ώρα της ληστείας, αστυνομικοί που πραγματοποιούσαν περιπολία στην περιοχή κατάφεραν να συλλάβουν τρεις από τους ληστές, όμως δύο παραμένουν ασύλληπτοι. Η εισαγγελία του Παρισιού έχει ξεκινήσει έρευνα για τη ληστεία, σύμφωνα με δικαστική πηγή.
Κλείσιμο
Το ξενοδοχείο - κόσμημα βρίσκεται στην Πλατεία Βεντόμ (στο 1ο διαμέρισμα του Παρισιού), που έχει υποστεί ουκ ολίγες φορές τη βία συμμοριών.Στα 118 χρόνια της λειτουργίας του συγκέντρωνε ανέκαθεν την αφρόκρεμα της εποχής. Χτες το απόγευμα, στις 19:30 ώρα Ελλάδος, πέντε άνδρες εισέβαλαν στο γνωστό ξενοδοχείο που βρίσκεται στην πλατεία Βεντόμ στην καρδιά του Παρισιού. Άρπαξαν τα κοσμήματα και διέφυγαν.

Η αξία των κλοπιμαίων: «μεγαλύτερη των 4 εκατομμυρίων ευρώ», σύμφωνα με δικαστική πηγή. «Διάσημοι κοσμηματοπώλες είχαν εκθέσει τα κοσμήματά τους στο Ritz», εξήγησε μια αστυνομική πηγή. «Ακούσαμε έναν δυνατό θόρυβο και αναταραχή στον δρόμο. Περαστικοί κατέφυγαν στο ξενοδοχείο για να γλιτώσουν. Δεν γνωρίζαμε τι συμβαίνει. Μας είπαν ότι πρόκειται για ληστεία», υποστηρίζει ένας εργαζόμενος στο ξενοδοχείο που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.Ένας συνάδελφός του δήλωσε ότι είδε μια μοτοσικλέτα να κινείται με μεγάλη ταχύτητα και αντίθετα στο ρεύμα στην οδό Καμπόν, πίσω από το Ριτζ.

Οι τρεις από τους ληστές εισήλθαν στο πίσω μέρος του ξενοδοχείου Ριτζ, όπου είναι ο δρόμος Καμπόν, και με τα τσεκούρια που κρατούσαν,έσπασαν παράθυρα όπου εκτίθενται κοσμήματα και ρολόγια πολυτελείας. Δύο συνεργάτες τους περίμεναν έξω. Όταν έφυγαν, «ήθελαν να φύγουν από πίσω, αλλά οι πόρτες αποκλείστηκαν», σύμφωνα με μία από αυτές τις πηγές. Οι τρεις ληστές έπειτα πέρασαν τη λεία τους από το παράθυρο στους συνεργούς τους, οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν . Ένας συνεργός διέφυγε με το αυτοκίνητο ενώ ο άλλος με μηχανή. Ο τελευταίος έχασε μία τσάντα με κλοπιμαία την οποία και εντόπισαν οι αρχές.

 
Το ξενοδοχείο Ritz ήταν το «σπίτι» της Κοκό Σανέλ  

Το διάσημο ξενοδοχείο, όπου είχε ζήσει η Κοκό Σανέλ, άνοιξε ξανά τις πόρτες του τον Ιούνιο του 2016 έπειτα από τέσσερα χρόνια εργασιών ανακαίνισης. Εκεί η διάσημη ντίβα της υψηλής ραπτικής, από το 1918, ξεκουραζόταν,καλούσε τους φίλους της σε φαγητό, διάβαζε, έγραφε, περιτριγυρισμένη από τα σπουδαιότερα και ακριβότερα αντικείμενα και έργα τέχνης που δημιούργησαν και το «πνεύμα Chanel».

Το ιστορικό ξενοδοχείο το οποίο, μεταξύ άλλων, έχει φιλοξενήσει την Μαρία Κάλλας, τον Τσάρλι Τσάπλιν, τον συγγραφέα Μαρσέλ Προυστ και άλλους δεν θα μπορούσε να μην έχει κρατήσει την προσωπική πινελιά της σχεδιάστριας στην σουίτα που έμενε τότε. Το Ριτζ στο Παρίσι εκτός από ξενοδοχείο ήταν πάνω απ'  όλα το «σπίτι»της Coco Chanel, καθώς η πολυτέλεια, η χάρη και η φινέτσα του είχε μαγέψει από τότε την «Πρώτη Κυρία» της μόδας.
Η πλατεία Βεντόμ γίνεται συχνά στόχος ληστών 
    
Η πλατεία Βεντόμ στην καρδιά του Παρισιού,όπου βρίσκονται διάσημα κοσμηματοπωλεία και ωρολογοποιία, γίνεται συχνά στόχος ληστών.

-Το 2014 είχαν ενισχυθεί τα μέτρα ασφαλείας καθώς είχαν καταγραφεί πέντε ληστείες με όπλο σε διάστημα μικρότερο των επτά μηνών και μάλιστα υπό τη φως της ημέρας  με λεία που εκτιμάται μεταξύ 420.000 και 2 εκατομμυρίων ευρώ.

-Τον Μάρτιο του 2016 οι ληστές είχαν εισβάλει στο κοσμηματοπωλείο Chopard το μεσημέρι και αφού απείλησαν τους υπαλλήλους με ένα όπλο και μια χειροβομβίδα άρπαξαν κοσμήματα αξίας 6 εκατομμυρίων ευρώ. Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν πέρυσι τον Απρίλιο τρεις άνδρες.

- Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, τον Μάιο του 2017 ένα κοσμηματοπωλείο στην οδό Πε, μια ανάσα από την πλατεία Βεντόμ, έγινε στόχος τριών ανδρών με τσεκούρια και όπλο. Έφυγαν με λεία αξίας «πολλών εκατομμυρίων ευρώ».

Ωστόσο, η πιο γνωστή ληστεία που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στη γαλλική πρωτεύουσα ήταν τον Οκτώβριο του 2016 με θύμα την Αμερικανίδα τηλεπερσόνα Κιμ Καρντάσιαν. Πέντε ένοπλοι εισέβαλαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της. Αφού την απείλησαν με όπλο και την έκλεισαν στο μπάνιο, έκλεψαν κοσμήματα αξίας εννέα εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ληστεία εναντίον προσώπου που έχει καταγραφεί στη Γαλλία εδώ και είκοσι χρόνια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης