Ο Τραμπ είναι ο πιο αναξιόπιστος άνθρωπος στον πλανήτη, λέει ο συγγραφέας του σκανδαλιστικού βιβλίου

Ο Τραμπ είναι ο πιο αναξιόπιστος άνθρωπος στον πλανήτη, λέει ο συγγραφέας του σκανδαλιστικού βιβλίου

Ο συγγραφέας του βιβλίου «Φωτιά και Οργή» για τον αμερικανό πρόεδρο

Ο Τραμπ είναι ο πιο αναξιόπιστος άνθρωπος στον πλανήτη, λέει ο συγγραφέας του σκανδαλιστικού βιβλίου
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ έχει «λιγότερη αξιοπιστία από πιθανόν όσους έχουν περπατήσει τη γη αυτήν την περίοδο» δήλωσε ο Μάικλ Γουλφ, συγγραφέας του αμφιλεγόμενου βιβλίου «Φωτιά και Οργή: Μέσα στο Λευκό Οίκο του Ντόναλντ Τραμπ». 

Το βιβλίο εμπεριέχει πολλές αποκαλύψεις για τα έργα και τις ημέρες του αμερικανού προέδρου στο Λευκό Οίκο. Ο ίδιος πέρασε πολλούς μήνες στο Λευκό Οίκο, κάνοντας έρευνα για το βιβλίο. Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ καταγγέλλει ότι το περιεχόμενό του είναι «γεμάτο ψέματα». 

«Πού μπορώ να του στείλω ένα κουτί με σοκολατάκια;»
Κλείσιμο

«Πού μπορώ να του στείλω ένα κουτί σοκολατάκια;» ήταν το σχόλιο του Γουλφ, όταν ρωτήθηκε για την οργισμένη αντίδραση του Λευκού Οίκου. «Δεν με βοηθά μόνο να πουλήσω βιβλία, αλλά με βοηθά να αποδείξω την ακρίβεια του βιβλίου» πρόσθεσε στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά τη δημοσιοποίηση αποσπασμάτων. 

«Είναι απίστευτο ότι ένας πρόεδρος των ΗΠΑ θα προσπαθούσε να σταματήσει την έκδοση ενός βιβλίου. Αυτό δεν συμβαίνει, δεν έχει συμβεί ποτέ από άλλους προέδρους, δεν έχει συμβεί ποτέ από έναν πρόεδρο μιας μικρομεσαίας επιχείρισης» σημείωσε. 



«Φυσικά και μίλησα στον πρόεδρο»

Ο αμερικανός πρόεδρος, με μήνυμά του στο twitter υποστήριξε ότι ουδέποτε έδωσε πρόσβαση στον Γουλφ για το Λευκό Οίκο. «Ποτέ δεν του μίλησα για βιβλίο. Γεμάτο ψέματα, παρερμηνείες και πηγές που δεν υπάρχουν», έγραψε. 

Ο Γουλφ απάντησε: «Τι έκανα εκεί εάν δεν με ήθελε να είμαι εκεί; Φυσικά και μίλησα στον πρόεδρο. Εάν κατάλαβε ότι ήταν συνέντευξη ή όχι, δεν το ξέρω, αλλά σίγουρα δεν ήταν off the record». 

Σύμφωνα με το συγγραφέα, ήταν μαζί με τον Τραμπ για τρεις ώρες κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας αλλά και στο Λευκό Οίκο. «Άρα το “παράθυρό” μου στον Τραμπ είναι σημαντικό».

Πάνω από 200 συνεντεύξεις

Οι συναντήσεις του ήταν μικρό μέρος του βιβλίου. «Μίλησα με ανθρώπους που μιλούν στον πρόεδρο σε καθημερινή βάση, μερικές φορές και συνεχώς», διευκρίνισε. Ο ίδιος ξεκίνησε από μία ερώτηση που είχε στο μυαλό του, «πώς είναι να δουλεύεις με τον Ντόναλντ Τραμπ, πώς μπορείς να δουλέψεις με τον Ντόναλντ Τραμπ και πώς αισθάνεσαι να έχεις εργαστεί με τον Ντόναλντ Τραμπ». 

Ο Γουλφ ανέφερε ότι πήρε πάνω από 200 συνεντεύξεις, ανάμεσα σε αυτές και από τον πρόεδρο. Ερωτηθείς για το πώς κατάφερε να έχει τόσο πρωτοφανή πρόσβαση, υποστήριξε: «απλά είπα ότι θα κάνω ό,τι είναι αναγκαίο για να έχω την ιστορία». 

Επίσης, ξεκαθάρισε ότι όπως κάθε δημοσιογράφος έχει ηχογραφήσεις και σημειώσεις με κάθε βολικό τρόπο για όλα όσα έχει αναφέρει στο βιβλίο. 

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στην Ιβάνκα Τραμπ και το σύζυγό της, Τζάρεντ Κούσνερ. Υποστήριξε ότι έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στις ικανότητες του Τραμπ. 

«Κυρίως ο Τζάρεντ και η Ιβάνκα, στην παρούσα κατάσταση, που αντιμετωπίζουν νομικά προβλήματα, ρίχνουν για τα πάντα το μπαλάκι στον πρόεδρο», υποστήριξε. 

«Είναι ηλίθιος»


Σύμφωνα με τον Γουλφ, πολλοί υποστηρίζουν ότι ο αμερικανός πρόεδρος είναι «ηλίθιος». 

Χθες, οι δικηγόροι του αμερικανού προέδρου προσπάθησαν να μπλοκάρουν την έκδοση του βιβλίου. 

Ωστόσο, η κυκλοφορία του θα γίνει νωρίτερα απ' ότι είχε υπολογιστεί. 

Σε συνέντευξή του στο NBC Today, ο Γουλφ υποστήριξε ότι οι συνεργάτες του Τραμπ λένε ότι «είναι σαν παιδί». 

«Με αυτό εννοούν ότι έχει την ανάγκη για άμεση επιβράβευση. Όλα περιστρέφονται γύρω από αυτόν. Ο άνθρωπος δεν διαβάζει, δεν ακούει. Είναι σαν ένα φλίπερ, που “πυροβολεί” και από τις δύο πλευρές», ανέφερε. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης