Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ

Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ

Ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε εντολή να ξεκινήσει η διαδικασία μεταφοράς της πρεσβείας των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ, αλλά τουλάχιστον έπειτα από έξι μήνες

Στην αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ προχώρησε ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ. Η απόφασή του, εξ ορισμού ιστορική αλλά και ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη, έχει πυροδοτήσει σειρά διεθνών αντιδράσεων, ενώ απειλεί να διαλύσει τις όποιες ελπίδες για επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους. 

Έχοντας πίσω του τον αμερικανό αντιπρόεδρο Μάικ Πένς, γεγονός που δεν έχει ξανασυμβεί τον ένα χρόνο διακυβέρνησης και με φόντο χριστουγεννιάτικα στολίδια και πίνακα που απεικονίζει τον Τζορτζ Ουάσινγκτον, ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ να ξεκινήσει τη διαδικασία μεταφοράς της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ όπου βρίσκεται στην Ιερουσαλήμ. 

“Είναι καιρός να αναγνωρίσουμε επισήμως την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ”, ανακοίνωσε, κάνοντας λόγο για αναγνώριση μιας πραγματικότητας. Σύμφωνα με τον Τραμπ, το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί με αποτυχημένες στρατηγικές του παρελθόντος, καθώς υποστήριξε ότι η καθυστέρηση της αναγνώρισης δεν συνέβαλε στην επίτευξη της ειρήνης. 

Παραθέτοντας το σκεπτικό της απόφασής του, ο αμερικανός πρόεδρος έκανε ιστορική αναδρομή στην ίδρυση του Ισραήλ και την πολιτική των προκατόχων του. Όπως ανέφερε, η Ιερουσαλήμ είναι σήμερα έδρα της κυβέρνησης του Ισραήλ, του κοινοβουλίου και του Ανώτατου Δικαστηρίου

Πάντως, παρότι θεώρησε ότι η απόφαση θα έπρεπε να έχει “ληφθεί από καιρό”, ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ παραμένουν στη δέσμευσή τους να βοηθήσουν στην ειρηνευτική διαδικασία, με λύση αμοιβαία αποδεκτή από Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους. “Θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω στη σφυρηλάτηση μιας τέτοιας συμφωνίας”, τόνισε, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ θα στηρίξουν τη λύση των δύο κρατών, εάν συμφωνηθεί από τις δύο πλευρές. 

“Αμοιβαία κατανόηση και σεβασμό”

Ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε “αμοιβαία κατανόηση και σεβασμό” όλων των εμπλεκομένων. Επίσης, κάλεσε όλες τις πλευρές να δείξουν “ηρεμία”ώστε να επικρατήσουν οι μετριοπαθείς έναντι αυτών που κηρύσσουν το μίσος. Πάντως αρνήθηκε ότι με την απόφασή του παίρνει θέση σε θέματα που αφορούν το τελικό καθεστώς, συμπεριλαμβανομένων και των “διαφιλονικούμενων συνόρων”. 

“Ο Θεός να ευλογεί το Ισραήλ, τους Παλαιστίνιους και τις ΗΠΑ”, κατέληξε. 

Αναβολή της μεταφοράς για έξι μήνες

Αμέσως μετά την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε εντολή, με την οποία αναβάλλει τη μεταφορά της πρεσβείας για έξι μήνες. Ωστόσο εκτιμάται ότι η ολοκλήρωση της διαδικασίας δεν είναι εφικτή, παρά μόνον αφού περάσουν πολλά χρόνια. 

Η μεταφορά της πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ προβλέπεται από αμερικανικό νόμο του 1995. Ωστόσο, η αναγνώριση θεωρείται casus belli για τους Παλαιστίνιους, καθώς διεκδικούν την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του δικού τους κράτους. 

Μετά την ανακοίνωση, οι ΗΠΑ γίνονται η πρώτη από τις 86 χώρες που διατηρούν πρεσβεία στο Τελ Αβίβ, που επιδιώκει να μεταφέρει την πρεσβεία της στην Ιερουσαλήμ. Χαμάς: Ο Τραμπ άνοιξε τις “πύλες της κολάσεως”

Άμεση ήταν η αντίδραση της Χαμάς, που διαμήνυσε ότι το με το διάγγελμά του, ο Ντόναλντ Τραμπ άνοιξε “τις πύλες της κολάσεως” για τα αμερικανικά συμφέροντα. 


Εναντίον της απόφασης Τραμπ τάχθηκε και η Οργάνωση για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης που ξεκαθαρίζει ότι οι ανακοινώσεις του Λευκού Οίκου “καταστρέφουν” τη λύση των δύο κρατών.Νετανιάχου: Ιστορική ημέρα

Ικανοποίηση επικρατεί στο Ισραήλ από την απόφαση του αμερικανού προέδρου. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι κάθε ειρηνευτική συμφωνία μετ ους Παλαιστίνιους πρέπει να περιλαμβάνει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. 

Αφού έκανε λόγο για ιστορική ημέρα, ο Νετανιάχου προέτρεψε και τις άλλες χώρες να μεταφέρουν τις πρεσβείες τους στην Ιερουσαλήμ, ακολουθώντας την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ διαβεβαίωσε ότι το status quo στους ιερούς τόπους θα παραμείνει ίδιο. 

Γαλλία, Τουρκία και Αίγυπτος εναντίον της απόφασης Τραμπ

Ενάντια στην ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ τάχθηκαν ήδη η Γαλλία, η Αίγυπτος αλλά και η Τουρκία. 

Ο Εμάνουελ Μακρόν  έκανε λόγο για “λυπηρή” απόφαση και ξεκαθάρισε ότι το Παρίσι δεν τη στηρίζει. Σύμφωνα με το γάλλο πρόεδρο, το καθεστώς πρέπει να ρυθμιστεί κατόπιν διαπραγμάτευσης ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους. Επίσης, απηύθυνε έκκληση για ηρεμία και αποφυγή βίας προς όλες τις πλευρές 

Για “ανεύθυνη” ενέργεια έκανε λόγο το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας που καταδίκασε την αμερικανική απόφαση. Στο ίδιο μήκος κύματος η Αίγυπτος απέρριψε την απόφαση Τραμπ, όπως επισημαίνει ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας. 

Διαδηλωτές έξω από το προξενείο των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη

Αμέσως μετά την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ, αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το αμερικανικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη. 

ΣΧΟΛΙΑ (55)

F.

Όλα δείχνουν ότι πλησιάζουν τα κοσμοιστορικά γεγονοτα στα οποία έχουν αναφερθεί οι σύγχρονοι Άγιοι, δλδ ο ΓΠΠ, οι αλλαγές των συνόρων και η εξάπλωση της Ορθοδοξιας. Αυτό που άκουγα αφότου γεννήθηκα ότι "θα πλεύσει δαμαλι στο αίμα" όπως χαρακτηριστικα έχει προφητεύσει ο Αγ. Κοσμάς ο Αιτωλος. Οι Εβραίοι θέλουν να ανοικοδομησουν στην Ιερουσαλήμ το ναό του Σολομώντα και αυτό ακριβώς έχουν βάλει ως σημάδι οι προφήτες για τα γεγονότα. Επίσης να μην ξεχναμε ότι τα χρόνια της ανθρωπότητας είναι μια στιγμή στα μάτια του Θεού.

DeFacto

Ξέρει τι κάνει ο Τραμπ, τώρα με την βοήθεια των σιωνιστών εβραιων θα παγιώσει την θέση του.Για να δούμε τώρα οι κουραδομαγκες σταρ του Χόλιγουντ τι θα κάνουν όταν θα τους περνούν τηλέφωνο οι εβραιοι παραγωγοί του Χόλιγουντ (σαν αυτόν που τους πηδαγε τάζοντας τους ρόλους) και θα τους λένε ή κάνεις αυτό ή ξεχνά τον σούπερ ντουπερ ρόλο στην νέα ταινία...Να δείτε πως θα αλλάξουν ιδεολογία και θα αρχίζουν να παρουσιάζουν τον Τραμπ ως καλο σοφό και δίκαιο.Εδω αλλαξε γνώμη ο Τσίπρας όταν του κουνησανε μια χούφτα δολάρια και από τις προεκλογικες φράσεις του στυλ "ας ελπίσουμε να μην μας βρει και αυτό το κακό της εκλογής Τραμπ" στο μετεκλογικο "τι καλός κ σημαντικός που είναι ο σύντροφός Ντόναλντ Τραμπ για την παγκόσμια ειρήνη"!!!!(Φυσικά οι κουβέντες και ο λόγος ενος άθλιου ψεύτη λαοπλανου απατεώνα σα τον Αλέξη Τσίπρα λίγη σημασία έχουν αλλά η στροφή είναι αξιοσημείωτη)

Μητσος

Πάντως ο Τραμπ νίκησε το εβραιοκινητο Σιωνιστικό λόμπυ που υποστηριζε Χίλαρι.Ρε τι σανό ταιζουν τον κόσμο τους οι ακροδεξιοί.

@

Κοιτα το δικό σου το αρχηγοπουλο τον Τσίχλα που πήγε και του γυαλισε τα παπούτσια,λέγοντας τι καλός που είναι και πως θα παραγγείλει μερικα δις σε αεροπλάνα για να δημιουργήσει θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ και άσε τους ακροδεξιούς της αρρωστημένης φαντασίας σου

Tα Ιεροσόλυμα ανήκουν στους Έλληνες!

Το γεγονός πως τα Ιεροσόλυμα, πριν από την κατάληψή τους από τον βασιλιά των Εβραίων Δαυίδ, ήταν ελληνική πόλη, μας το μαρτυρούν πλείστοι αρχαίοι συγγραφείς. Αργότερα μετά την κατάληψη της πόλεως το 1026π.χ. από τον Δαυίδ, γκρέμισαν το ναό του Διός, στα ερείπια του οποίου έκτισε ο Σολομών τον περιώνυμο ναό του, όπου και μετέφερε την κιβωτό της διαθήκης. Τα Σόλυμα οι Εβραίοι στην Π.Δ. τα αποκαλούν Σαλήμ ή Γιερούσαλαημ, εξ ου και Ιεροσόλυμα. Ο Ηρόδοτος μας λέει ότι οι Σόλυμοι ήσαν απόγονοι των Κρητών, όπου εποίκησαν την χώρα της Παλαιστίνης, ίδρύοντας την πόλη στους πρόποδες του όρους Σιών. Το όνομα Σιών προέρχεται κι αυτό από την δωρική λέξη σιός, που σημαίνει Θεός. Στην κορυφή του όρους εκείνου, έκτισαν και τον ναό του μεγίστου θεού των Ελλήνων, ο ναός ονομάσθηκε Διός Σολυμέως. Ο Εβραίος ερευνητής Mt. Gerizin ανακάλύψε το ιερό του Διός, ύστερα από μελέτη των αρχαίων νομισμάτων της πόλης!

Νικος

Εννοειται οτι οι περισσοτεροι απο εσας δεν εχετε ταξιδεψει προς αυτες τις χωρες. Φυσικα ομως κρινετε σα κλασσικα χαιβανια. Επειδη λογω δουλειας ταξιδευω στη Μεση Ανατολη σας πληροφορω οτι τα funds χρηματοδοτουν εκει για επενδυσεις (εδω Ελλαδα θεωρειται non attractive )και οτι η πλειοψηφια των πολιτων εχουν υψηλο επιπεδο παιδειας και προσπαθουν για το καλυτερο. Ασε που ειναι πολυ φιλικοι. Αλλα εμεις εδω ξερουμε καλυτερα. Μισανθρωποι και Ασχετοι.

1912

Προτιμώ χίλιες φορές το Ισραήλ και τον Τραμπ απο το βίαιο ,άπλυτο & ακραίο μουσουλμανιο και τον Ερντογαν

wth!!!!!!!!

Ο Ερντογαν ειναι ο καλυτερος φιλος του Τραμπ στην περιοχη.Οπως ειναι και η Σαουδικη Αραβια,τα Ην.Αρ.Εμιρατα και παει λεγοντας. Εαν νομιζεις πως οι ΗΠΑ δεν εχουν συμμαχιες με χωρες μουσουλμανικες και μαλιστα με πολλες που χρηματοδοτουν τους τζιχαντιστες σε Συρια,Ιρακ,Υεμενη εχεις μαυρα μεσανυχτα.

Έπρεπε

να είχε παρθεί από καιρό αυτή η απόφαση, μπράβο πρόεδρε δε μασάς πουθενά!

παστουρμάς

Εμένα με προβληματίζουν οι αρνητικές αντιδράσεις των Γερμανών. Από πού κι ως πού έχουν δικαίωμα οι Γερμανοί να διαφωνούν ακόμα και με τον πιο ασήμαντο βήχα των Εβραίων; Κάτι μάλλον δεν πάει καλά με την ισχύ του Ισραήλ.

Νικος

Επιτελους και μια καλη ειδηση. Μπραβο σε ολους τους ισραηλιτες που εχουν μεινει μονοι τους να υπερασπιζονται τις αξιες του δυτικου κοσμου εναντια στους βαρβαρους αραβες μουσουλμανους. Σας ευχαριστουμε.

Τακης

Η ασχετοσυνη σε ολο της το μεγαλειο. Ασχετος και brainwashed. Αντε αγορινα τραβα μια βολτα στο Ισραηλ να κανεις την ερευνα σου και μετα ξαναελα να τα πουμε. Εχετε και αποψη για το Ισραηλ. Λοβοτομημενα

AK

Τάκη χαζούλη πες μας εσύ για τη Μέση Ανατολή, που τηρούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα περισσότερο, διαφώτισέ μας..

Φιλοεβραίος

Ποιός την ίδρυσε την Ιερουσαλήμ; Ο Αραφάτ; Τι δουλειά έχουν οι ψευτοπαλαιστίνιοι εκεί; Ο Χουσεϊν της Ιορδανίας είπε ότι Παλαιστινη είναι η Ιορδανία. Γιατί δεν ξεκουμπίζονται να παν εκεί; Ψευτοπαλαιστίνιοι όπως ψυτομακεδόνες για τους Σκοπιανούς.

wtf!!!!!!!!!!!!

Την Ιερουσαλημ την ιδρυσαν οι Καναανίτες (σημερινοι τους απογονοι ειναι οι Λιβανεζοι) 1000 χρονια πριν πατησει το ποδι του Εβραιος στην περιοχη (Ο Δαβιδ την κατεκτησε και την κρατησαν για 500 χρονια)... ΔΙαβαζε να μαθαινεις...Η περιοχη και πολη εχει περασει στα χερια Βαβυλωνιων,Ελληνων,Ρωμαιων,Αραβων,Σταυροφορων,Τουρκων ακομα και των Αγγλων (1917-1947) πριν γινει ξανα "Εβραικη" (1947). Για πες μου τωρα πως αυτη η πολη ειναι ανεκαθεν των Εβραιων να γελασουμε λιγο:οσο την ειχαν Εβραιοι (απο την ιδρυση της μεχρι τωρα) την ειχαν και οι Τουρκοι (απο το 1500 μεχρι το 1917).Πριν την ειχαν ειτε Αραβες ειτε λαοι της Ευρωπη.Οι Αραβες την πηραν απο τους Βυζαντινους και οχι απο Εβραιους.Πριν τους Βυζαντινους οι Ρωμαιοι.Πριν απο αυτους παλι Ελληνες,Βαβυλωνιοι,Περσες.Κανενας απο ολους αυτους δεν ηταν στους ιδρυτες της πολης.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης