Katie Hopkins: «Τέλος» από την Daily Mail η αρθρογράφος που συνέκρινε τους μετανάστες με «κατσαρίδες»

Katie Hopkins: «Τέλος» από την Daily Mail η αρθρογράφος που συνέκρινε τους μετανάστες με «κατσαρίδες»

Τρεις μέρες νωρίτερα, είχε δοθεί στη δημοσιότητα βίντεο από ομιλία της σε ακροδεξιά οργάνωση, όπου προέτρεπε τους Βρετανούς να «πάρουν τα όπλα» για να υπερασπιστούν τη χώρα τους

Katie Hopkins: «Τέλος» από την Daily Mail η αρθρογράφος που συνέκρινε τους μετανάστες με «κατσαρίδες»
Το «διαζύγιο» της αμφιλεγόμενης αρθρογράφου Katie Hopkins με τη διαδικτυακή έκδοση της Daily Mail αποφασίστηκε «κοινή συναινέσει» ανακοίνωσε σήμερα η δημοφιλής βρετανική εφημερίδα, χωρίς ωστόσο ο ισχυρισμός αυτός να γίνεται πιστευτός από τη μεγαλύτερη μερίδα του βρετανικού κοινού.

Κι αυτό γιατί, μόλις τρεις μέρες νωρίτερα, η προκλητική δημοσιογράφος και παρουσιάστρια με την συχνά ρατσιστική ρητορική, είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων με ομιλία της σε συγκέντρωση ακροδεξιού φορέα, κατά την οποία προέτρεπε τους Βρετανούς να πάρουν τα όπλα για να υπερασπιστούν τη χώρα τους ενάντια στους «ξένους εισβολείς», δηλαδή τους μουσουλμάνους μετανάστες.

Η κυρία Hopkins τηρεί «σιγή ιχθύος» αναφορικά με το διαζύγιό της με την εφημερίδα, ωστόσο τα περισσότερα ΜΜΕ της χώρας της εκτιμούν ότι η πρόσφατη «εμπρηστική» ομιλία της ήταν η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» για το site που, παρά τις άκρως συντηρητικές απόψεις του, δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να ταυτιστεί με ακραίες ιδεολογίες.

Κλείσιμο
Μιλώντας σε εκδήλωση που οργάνωσε ακροδεξιό think-tank της Αμερικής στην Φλόριντα, η κυρία Hopkins εμφανιζόταν στο βίντεο να προτρέπει και τους δικούς της συμπατριώτες να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους, αγοράζοντας όπλα για να αντεπιτεθούν στη «μουσουλμανική μαφία» που έχει επιβάλει διακρίσεις κατά των λευκών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η αμφιλεγόμενη αρθρογράφος καυχήθηκε στο ακροατήριό της ότι την έχουν καταγγείλει στο παρελθόν για ρητορική μίσους και παρακίνηση σε βία. Η δημοσιογράφος, εξήγησε ότι υποστηρίζει αυτές τις απόψεις μέσα απο τη στήλη της στη Daily Mail (χωρίς να αναφέρει τίποτε για διακοπή συνεργασίας) και οτι έκανε το ίδιο και μέσα από τη ραδιοφωνική της εκπομπή που επίσης διακόπηκε τον περασμένο Μάιο.

Η ίδια δημοσιογράφος είχε δεχθεί σφοδρή κριτική εξαιτίας δηλώσεών της μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ, με τις οποίες ζητούσε να δοθεί «τελική λύση» στο θέμα των μουσουλμάνων. Υπενθυμίζεται ότι με τον όρο «τελική λύση» οι Ναζιστές αναφέρονταν στο σχέδιό τους για τη συστηματική δολοφονία των Εβραίων, τόσο στη Γερμανία όσο και στις περιοχές που κατακτήθηκαν από αυτή κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η δημοσιογράφος είχε σπεύσει να διαγράψει το μήνυμά της, τονίζοντας ότι επρόκειτο για τυπογραφικό λάθος, ωστόσο παλαιότεροι χαρακτηρισμοί που είχε χρησιμοποιήσει η ίδια για τους μουσουλμάνους (συγκρίνοντάς τους με «κατσαρίδες» και αποκαλώντας τους «αγριανθρώπους») δεν αφήνουν αμφιβολία ότι γνώριζε πολύ καλά τι έλεγε.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης