Νέα υπόθεση βιασμού ανήλικης από τον διάσημο Γάλλο-Πολωνό σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι τη δεκαετία του 70 βγαίνει στο φως της δημοσιότητας. Μια 61χρονη γυναίκα, ονόματι Ρενάτε Λάνγκερ, κατέθεσε στην ελβετική αστυνομία ότι ο σκηνοθέτης τη βίασε στην πόλη Γκστάαντ όταν ήταν 15 ετών, το 1972, σύμφωνα με τους New York Times.
Η αστυνομία της Ελβετίας ερευνά τις κατηγορίες για βιασμό εναντίον του Ρομάν Πολάνσκι και ο εκρόσωπος Τύπου της αρμόδιας αστυνομίας του Σεν Γκάλεν, Κρούσι Χάνσπετερ, επιβεβαίωσε ότι αυτές είναι οι λεπτομέρειες των ισχυρισμών. Ο Χάνσπετερ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η αστυνομία μίλησε με την Ρενάτε Λάνγκερ στις 26 Σεπτεμβρίου σχετικά με το περιστατικό.
Η Λάνγκερ είναι μία 61χρονη, πρώην ηθοποιός, που γεννήθηκε στο Μόναχο και πρόκειται για την τέταρτη γυναίκα που κατηγορεί δημοσίως τον Πολάνσκι για σεξουαλική επίθεση.
Ο βραβευμένος με Όσκαρ Ρομάν Πολάνσκι βρίσκεται από το 1978 στην Πολωνία, όπου διέφυγε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά από καταδίκη για παιδεραστία. Πριν δύο χρόνια, η πολωνική δικαιοσύνη απέρριψε το αίτημα των ΗΠΑ για την έκδοση του Πολάνσκι, ο οποίος έχει καταδικαστεί από τα αμερικανικά δικαστήρια για υπόθεση παιδεραστίας που ανάγεται στο 1977.
Ποιες είναι οι άλλες τρεις γυναίκες