Λονδίνο: Αγωνία για τα παιδιά που παγιδεύτηκαν στον Πύργο και αγνοούνται

Λονδίνο: Αγωνία για τα παιδιά που παγιδεύτηκαν στον Πύργο και αγνοούνται

Οδυνηρές ιστορίες έχουν προκύψει για οικογένειες που χωρίστηκαν μέσα στη φωτιά και για τρομοκρατημένους ενοίκους που αποχαιρετούσαν τους δικούς τους από τηλεφώνου την ώρα που οι φλόγες αγκάλιαζαν το κτήριο

Λονδίνο: Αγωνία για τα παιδιά που παγιδεύτηκαν στον Πύργο και αγνοούνται
Απελπισμένοι συγγενείς ψάχνουν για δύο μικρά κοριτσάκια και τους γονείς τους που αγνοούνται μετά την πύρινη κόλαση στον Grenfell Tower του Λονδίνου.

Ο παππούς των κοριτσιών είναι ένα από τα μέλη της οικογένειας που έχουν περάσει από όλα τα νοσοκομεία ψάχνοντας για νέα τους και ανεβάζοντας απεγνωσμένες ανακοινώσεις στα social media μετά την φωτιά, που έχει σκοτώσει τουλάχιστον 12 άτομα.

Κλείσιμο
Οδυνηρές ιστορίες έχουν προκύψει για οικογένειες που χωρίστηκαν μέσα στη φωτιά και για τρομοκρατημένους ενοίκους που αποχαιρετούσαν τους δικούς τους από τηλεφώνου την ώρα που οι φλόγες αγκάλιαζαν το κτήριο.

Μια μητέρα πάνω στην αγωνία της άφησε το χέρι της 12χρονης κόρης της καθώς προσπαθούσαν να κατέβουν τις σκάλες και να ξεφύγουν από την φωτιά.

Η 30χρονη Ράνια Ίμπρχαμ μητέρα δύο παιδιών, αγνοείται μαζί με τα παιδιά της μετά από ένα ανατριχιαστικό βίντεο που ανέβασε στο facebook από τον 24ο όροφο του κτηρίου.



 Καθώς ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί, αυτά είναι μερικά από τα παιδιά και τους υπόλοιπους αγνοούμενους της πυρκαγιάς.

Η Ταμζίν, 6 ετών




Η Μάλεκ, 10 ετών



Η τετραμελής οικογένεια αγνοείται, με τον πατέρα της Φάρα, Ρκία Χαμντάν να δηλώνει: «Δεν μπορούμε να τους βρούμε. Πήγαμε σε όλα τα νοσοκομεία και ψάχνουμε όλη την ημέρα, όμως δεν τους έχουμε βρει ακόμη. Θέλουμε μόνο να ξέρουμε ότι είναι ασφαλείς. Έχουν δύο μικρά κορίτσια και ανησυχούμε πολύ γι' αυτά. Η αστυνομία δεν μας λέει τίποτα και η γραμμή βοήθειας είναι μόνο για να παίρνει πληροφορίες και δεν μας εξυπηρετεί σε τίποτα. Είναι τρομερό. Βρισκόμαστε στο σκοτάδι. Είμαι τόσο θυμωμένος  με την αστυνομία. Πρέπει να μας δώσουν περισσότερες πληροφορίες. Είναι σπαρακτικό να βιώνουν τόσες οικογένειες μια τέτοια κατάσταση». 

Η Τζέσικα Ουρμπάνο, 12 ετών



Η θεία του κοριτσιού Σάντρα Ρουίζ είπε για την Τζέσικα: «Βρισκόταν με ένα γκρουπ ανθρώπων στην σκάλα κινδύνου, ζουν στον 20ο όροφο και η νύφη μου επέστρεφε από τη δουλειά μαζί με την μεγαλύτερη ανιψιά μου. Η Τζέσικα της τηλεφώνησε για να της πει τι γίνεται και βρισκόταν μόλις λίγα λεπτά μακριά. Ήταν η τελευταία φορά που την άκουσε».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης