Ετινγκερ: Δεν είναι βέβαιο ότι οι διαπραγματεύσεις για το Brexit θα ξεκινήσουν στην ώρα τους

Ετινγκερ: Δεν είναι βέβαιο ότι οι διαπραγματεύσεις για το Brexit θα ξεκινήσουν στην ώρα τους

Ο Γερμανός επίτροπος της ΕΕ εκτιμά ότι ένας αδύναμος διαπραγματευτικά εταίρος από την πλευρά της Βρετανίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε κακό αποτέλεσμα

Ετινγκερ: Δεν είναι βέβαιο ότι οι διαπραγματεύσεις για το Brexit θα ξεκινήσουν στην ώρα τους
Ο Ευρωπαίος επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας Γκίντερ Έτινγκερ δήλωσε ότι αναμένει περισσότερη αβεβαιότητα στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, μετά τ
ο αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών που δεν δίνει αυτοδυναμία σε κανένα κόμμα.

Μιλώντας στον γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk, ο Έτινγκερ επεσήμανε ότι θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit μπορούν να ξεκινήσουν στην ώρα τους, δηλαδή στις 19 Ιουνίου.

Σύμφωνα μάλιστα με τον Γερμανό επίτροπο, ένας αδύναμος διαπραγματευτικά εταίρος από την πλευρά της Βρετανίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε κακό αποτέλεσμα.
Κλείσιμο
Υφυπουργός Εξωτερικών Γερμανίας: Δεν πρέπει να χάσουμε χρόνο στις διαπραγματεύσεις για το Brexit

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, δήλωσε από την πλευρά του ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Μίχαελ Ροτ μετά το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών.

«Θα πρέπει να ξεκινήσουμε με τις διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατό γιατί ο χρόνος περνάει», είπε στο γερμανικό δίκτυο ZDF ο Ροτ, ο οποίος ανήκει στους εταίρους του κυβερνητικού συνασπισμού της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ, τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD). «Ανεξάρτητα από το ερώτημα ποιος θα σχηματίσει κυβέρνηση στη Βρετανία, ο χρόνος κυλάει...Έχουμε λιγότερο από δύο χρόνια για να διαπραγματευτούμε την έξοδο...επομένως δεν θα πρέπει να χάσουμε χρόνο τώρα», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης