ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Βρετανικές εκλογές: Πώς μπορεί ο Κόρμπιν να γίνει πρωθυπουργός

Βρετανικές εκλογές: Πώς μπορεί ο Κόρμπιν να γίνει πρωθυπουργός

Το πιο πιθανό σενάριο για να γίνει πρωθυπουργός ο Κόρμπιν είναι να ηγηθεί μιας προοδευτικής συμμαχίας, συμπεριλαμβανομένων των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, του SNP και άλλων μικρότερων κομμάτων

Βρετανικές εκλογές: Πώς μπορεί ο Κόρμπιν να γίνει πρωθυπουργός
Ο Τζέρεμι Κόρμπιν πιθανότατα να βρίσκεται στο δρόμο για να αναλάβει την πρωθυπουργία της Βρετανίας.

Το exit poll έδειξε ότι δεν εξασφαλίζεται αυτοδυναμία στο Κοινοβούλιο. Τα αποτελέσματα είναι τόσο κοντά , που αν ευσταθούν, το ερώτημα για το ποιος θα κάνει κυβέρνηση θα αποφασιστεί μετά από διαπραγματεύσεις.

Το πιο πιθανό σενάριο για να γίνει πρωθυπουργός ο Κόρμπιν είναι να ηγηθεί μιας προοδευτικής συμμαχίας, συμπεριλαμβανομένων των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, του SNP και άλλων μικρότερων κομμάτων. Οι Εργατικοί αρνήθηκαν να σχολιάσουν αυτή την πιθανότητα, όμως ο Κόρμπιν τόνισε ότι μια τέτοια συνεννόηση θα μπορούσε να γίνει.

Αν μπορούσε να ενώσει το κόμμα του με το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας (SNP), τους Φιλελεύθερους, τους Οικολόγους και το Plaid Cymru, θα συγκέντρωνε 318 έδρες σύμφωνα με το exit poll. Όμως αν αυτά τα κόμματα έπαιρναν λίγες ακόμη θέσεις από τους Τόρις, θα έφταναν τις 326 έδρες και θα μπορούσαν να κάνουν κυβέρνηση.

Μια τέτοια συμφωνία θα αποφασιζόταν σε συζητήσεις μεταξύ των κομμάτων, αφού φυσικά ξεκαθαρίσουν τα αποτελέσματα. Πιθανότατα όμως οι συζητήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει στο παρασκήνιο.
Κλείσιμο

Κάποια κόμματα, μεταξύ των οποίων και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, άφησαν να εννοηθεί ότι δεν θα συμμετείχαν σε έναν συνασπισμό με τους Εργατικούς. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης