Συρία: Αμερικανοί βομβάρδισαν αυτοκινητοπομπή του καθεστώτος

Συρία: Αμερικανοί βομβάρδισαν αυτοκινητοπομπή του καθεστώτος

Η αυτοκινητοπομπή "δεν απάντησε" στις προειδοποιήσεις τους και βομβαρδίστηκε επειδή πλησίαζε σε αντάρτες υποστηριζόμενους από τις ΗΠΑ 

Συρία: Αμερικανοί βομβάρδισαν αυτοκινητοπομπή του καθεστώτος
Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις βομβάρδισαν σήμερα μια αυτοκινητοπομπή που συνδέεται με το συριακό καθεστώς κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία, επειδή την θεώρησαν "απειλητική" για τις δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού που μάχεται το Ισλαμικό Κράτος, όπως ανέφερε ένας Αμερικανός αξιωματούχος.

Η αυτοκινητοπομπή "δεν απάντησε" στις προειδοποιήσεις που τις απηύθυναν οι αμερικανικές δυνάμεις με σκοπό να την εμποδίσουν "να προσεγγίσει πολύ κοντά στις δυνάμεις του συνασπισμού στο Ατ Τανφ", ένα στρατόπεδο των Σύρων ανταρτών που στηρίζονται από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, είπε η πηγή αυτή.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό αξιωματούχο, πρόκειται για μεμονωμένο γεγονός που δεν υποδηλώνει κάποια αλλαγή στη στρατηγική του διεθνούς συνασπισμού ο οποίος βομβαρδίζει μόνο τους τζιχαντιστές στη Συρία. "Δεν πλήξαμε όλη την αυτοκινητοπομπή, μόνο ορισμένα από τα οχήματα στην κεφαλή της", πρόσθεσε.

Κλείσιμο
Πριν προχωρήσουν στο πλήγμα αυτό οι αμερικανικές δυνάμεις προειδοποίησαν για την επιχείρησή τους κυρίως μέσω της ειδικής γραμμής επικοινωνίας που έχουν με τη Ρωσία. Προκειμένου να σταματήσουν τα οχήματα, τα αεροσκάφη προχώρησαν επίσης σε μια "επίδειξη δύναμης" και έριξαν "προειδοποιητικές βολές". "Δεν είμαστε βέβαιοι ότι πρόκειται για συριακές δυνάμεις αλλά σε κάθε περίπτωση ήταν δυνάμεις που συνεργάζονται με τους Σύρους", συνέχισε η ίδια πηγή.

Οι ΗΠΑ και ο διεθνής συνασπισμός γενικά δεν βομβαρδίζουν δυνάμεις που συνεργάζονται με το συριακό καθεστώς. Μια εξαίρεση ήταν η αεροπορική βάση του Αλ Σαϊράτ που επλήγη μετά από μια επίθεση με χημικά για την οποία η Ουάσινγκτον κατηγορεί τη Δαμασκό. Ο συνασπισμός παραδέχτηκε επίσης ότι έπληξε "κατά λάθος" στα τέλη Σεπτεμβρίου στρατιώτες του συριακού καθεστώτος κοντά στο Ντέιρ Εζόρ, στην ανατολική Συρία, επειδή τους πέρασε για τζιχαντιστές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης