Η μεγαλύτερη αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν κυβερνά μυστικά τη Βόρεια Κορέα

Η μεγαλύτερη αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν κυβερνά μυστικά τη Βόρεια Κορέα

Αποκαλύψεις για τη Βόρεια Κορέα στη σκιά της δολοφονίας του ετεροθαλούς αδελφού του Κιμ Γιονγκ Ουν στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ

Η μεγαλύτερη αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν κυβερνά μυστικά τη Βόρεια Κορέα
Καθώς η δολοφονία του 46χρονου Κιμ Γιονγκ Ναμ, ετεροθαλούς αδελφού του Κιμ Γιονγκ Ουν, στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ στις 13 Φεβρουαρίου, έγινε η αιτία να δημιουργηθεί ένταση στις σχέσεις της Μαλαισίας με τη Βόρεια Κορέα, μία αποκάλυψη για το απομονωμένο κράτος έρχεται να «ταράξει τα νερά» και πιθανόν να αλλάξει τα όσα μέχρι σήμερα γνωρίζαμε για την διακυβέρνησή του.

Φήμες, που από το 2013 κυκλοφορούν στη Νότια Κορέα, θέλουν την ετεροθαλή αδελφή του ηγέτη της χώρας, την Κιμ Σολ Σονγκ, 11 χρόνια μεγαλύτερη από τον 33χρονο Κιμ Γιονγκ Ουν, να έχει στα χέρια της τα ηνία της Βόρειας Κορέας. 

Κλείσιμο


Ο Τσεόνγκ Σεόνγκ Τσανγκ, πολιτικός αναλυτής από τη Νότια Κορέα, σε ομιλία του στο πανεπιστήμιο «Koryo» στη Σεούλ, ανέφερε ότι πολλές από τις αποφάσεις που λαμβάνει ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχουν την έγκριση της μεγαλύτερης αδελφής του.

«Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, φαίνεται ότι είναι αλήθεια πως στο σύστημα διακυβέρνησης της Βόρειας Κορέας κάθε απόφαση του αρχηγού του κράτους απαιτεί την έγκριση της μεγαλύτερης αδελφής του»
, ανέφερε ο Νοτιοκορεάτης πολιτικός αναλυτής.

Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik υποστηρίζει ότι υπάρχουν πληροφορίες πως ο πατέρας του Κιμ Γιονγκ Ουν, ο πρώην ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ιλ, που απεβίωσε το 2011, επιθυμούσε την διανομή της εξουσίας μεταξύ του γιου του και της μεγαλύτερης κόρης του.

Το 2013 το περιοδικό της Νότιας Κορέας Sisain Weekly έγραφε πως ο Κιμ Γιονγκ Ιλ «είχε υψηλή εκτίμηση στις δυνατότητες της κόρης του, η οποία είχε κάνει σπουδές στον τομέα της πληροφορικής και ακόμα την εμπιστευόταν να διευθύνει πλήρως αυτό τον τομέα στη Βόρεια Κορέα».

Πάντως, υπάρχει και ο αντίλογος σε ό,τι αφορά τον ρόλο της Κιμ Σολ Σονγκ στην διακυβέρνηση της Βόρειας Κορέας. Ο Κιμ Γιονγκμπόνγκ, πρώην υψηλόβαθμος αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών της Νότιας Κορέας και καθηγητής στο πανεπιστήμιο Hanzhong, δήλωσε για το θέμα ότι πιστεύει πως η μεγαλύτερη αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν είναι «μια απλή γυναίκα, που σίγουρα δεν λιμοκτονεί επειδή τυγχάνει να είναι η κόρη και η αδελφή των ηγετών της χώρας».

Παρόλο που οι πληροφορίες για την προσωπική ζωή του Κιμ Γιονγκ Ιλ είναι ελάχιστες, θεωρείται ότι έκανε δύο γάμους και είχε τρεις επίσημες ερωμένες. Με την πρώτη του σύζυγο παντρεύτηκε το 1966 και το 1968 απέκτησαν μία κόρη, την Κιμ Χιε Κιουνγκ. Το ζευγάρι χώρισε το 1969. Το 1971 ο Κιμ Γιονγκ Ιλ απέκτησε από την ερωμένη του, ηθοποιό, Σονγκ Χιε Ριμ, τον γιο του Κιμ Γιονγκ Ναμ, που δολοφονήθηκε στη Μαλαισία.
 
Το 1974 γεννήθηκε η Κιμ Σολ Σονγκ από τον δεύτερο γάμο του Κιμ Γιονγκ Ιλ με την κόρη υψηλόβαθμου κρατικού αξιωματούχου της Βόρειας Κορέας. Η Κο Γιονγκ Χουι ήταν χορεύτρια και η δεύτερη ερωμένη του Κιμ Γιονγκ Ιλ. Μαζί της ο τότε ισχυρός άνδρας της Βόρειας Κορέας απέκτησε δύο γιους, τον Κιμ Γιονγκ Τσουλ το 1981 και τον σημερινό «ελέω θεού» ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν το 1983. Το ζευγάρι απέκτησε επίσης μία κόρη, την  Κιμ Γιο Γιονγκ, που σήμερα είναι 28 ετών. Η Κιμ Οκ ήταν η τρίτη ερωμένη του Κιμ Γιονγκ Ιλ, η οποία τον συνόδευε στα ταξίδια του στο εξωτερικό και είχε τον τίτλο της «πρώτης κυρίας».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης