Δείτε πώς πηγαίνουν στο σούπερ μάρκετ οι γυναίκες στη Ναμίμπια

Δείτε πώς πηγαίνουν στο σούπερ μάρκετ οι γυναίκες στη Ναμίμπια

Σύγκρουση ή προσαρμογή του παλιού με το νέο; Η εικόνα αφήνει ανοικτό πεδίο για κάθε σχόλιο...

Δείτε πώς πηγαίνουν στο σούπερ μάρκετ οι γυναίκες στη Ναμίμπια
Πρόκειται για σύγκρουση δύο πολιτισμών, ή για την προσαρμογή του παραδοσιακού με το νέο; Σε κάθε περίπτωση η εικόνα μίας γυναίκας από φυλή της Ναμίμπια, με την παραδοσιακή ενδυμασία της, μέσα σε σούπερ μάρκετ, προσελκύει την προσοχή, ακόμη και του ντόπιου πληθυσμού, ο οποίος θα έπρεπε να είναι κάπως πιο εξοικειωμένος.

Οι εικόνες γυναικών που φορούν παραδοσιακές ενδυμασίες και συμμετέχουν σε... δυτικές δραστηριότητες, έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν ευρέως στην αφρικανική χώρα. Η συγκεκριμένη προέρχεται από την επαρχία Χίμπα, του Οπούβο και τη δείχνει να έχει πάρει το καροτσάκι της, να διαβάζει προσεκτικά τα προϊόντα και να επιλέγει, όπως ακριβώς κάνουν όλοι οι πελάτες, σε όλα τα πλάτη και τα μήκη του κόσμου.

Η γυναίκα αυτή κινείται με απόλυτη φυσικότητα στο χώρο, παρ' ότι η παραδοσιακή ενδυμασία της κρύβει μόνο τα... απαραίτητα. Όπως λένε οι ντόπιοι, οι γυναίκες Χίμπα ντύνονται το ίδιο είτε βρίσκονται στο χωριό τους, είτε επισκέπτονται τη μεγάλη πόλη για να κάνουν τα ψώνια τους.

Κλείσιμο
Το σώμα τους και τα μαλλιά τους είναι καλυμμένα με ένα είδος κόκκινης λάσπης, το οποίο τους προστατεύει από την ακτινοβολία του καυτού ήλιου. Η βασική τους ενασχόληση είναι η κτηνοτροφία, ενώ ζουν σε απομακρυσμένες από τον πολιτισμό περιοχές. 










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης