Γαλλία: Παραιτείται ο υπουργός Οικονομίας, Εμμανουέλ Μακρόν

Γαλλία: Παραιτείται ο υπουργός Οικονομίας, Εμμανουέλ Μακρόν

Πηγή προσκείμενη στον πρώην τραπεζίτη επιβεβαίωσε τις πληροφορίες - Στόχος του 38χρονου υπουργού φέρεται ότι είναι η συμμετοχή του τις επικείμενες προεδρικές εκλογές του Απριλίου - Μαΐου 


Γαλλία: Παραιτείται ο υπουργός Οικονομίας, Εμμανουέλ Μακρόν
Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που διέρρεαν τις τελευταίες ώρες στον Γαλλικό Τύπο ότι ο υπουργός Οικονομίας, Εμμανουέλ Μακρόν ετοιμάζεται να υποβάλλει την παραίτησή του. 

Πηγή προσκείμενη στον πρώην τραπεζίτη δήλωσε στο Reuters ότι ο Μακρόν θα ανακοινώσει αργότερα σήμερα την απόφασή του, έπειτα μήνες φημών και διαψεύσεων. 

Κλείσιμο
Το απόγευμα, ο Μακρόν, ο οποίος έχει χαράξει τη δική του ανεξάρτητη γραμμή από την αρχή του έτους, θα έχει συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Το γραφείο του πάντως δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής την είδηση. 

Η θέση του Μακρόν στην κυβέρνηση είχε καταστεί εξαιρετικά άβολη από τον Απρίλιο, όταν δημιούργησε το δικό του πολιτικό κίνημα, το οποίο κατά τον ίδιο δεν κλίνει ούτε προς τα αριστερά ούτε προς τα δεξιά.

Σύμφωνα με το βασικό άρθρο της εφημερίδας Les Echos, στόχος του 38χρονου υπουργού είναι να πάρει τη δική του θέση στην κούρσα για τις επικείμενες προεδρικές εκλογές του Απριλίου - Μαΐου 2017.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης