Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα - Ερντογάν: Τι είπαν για την έκδοση Γκιουλέν

Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα - Ερντογάν: Τι είπαν για την έκδοση Γκιουλέν

Η τουρκική κυβέρνηση έχει παραδώσει υλικό σε ηλεκτρονική μορφή στην Ουάσιγκτον, το οποίο μελετάται από τις αμερικανικές αρχές, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου 

Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα - Ερντογάν: Τι είπαν για την έκδοση Γκιουλέν
Να σεβαστεί τις δημοκρατικές αξίες, προέτρεψε ο Μπαράκ Ομπάμα τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα το πρωί, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Οι δύο άντρες συζήτησαν την υπόθεση Γκιουλέν, καθώς –σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τζος Έρνεστ (Josh Earnest)– η τουρκική κυβέρνηση έχει παραδώσει υλικό σε ηλεκτρονική μορφή στην Ουάσιγκτον, το οποίο μελετάται από τις αμερικανικές αρχές.

Όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, στην περίπτωση που υποβληθεί αίτημα έκδοσης, αυτό θα εξεταστεί σύμφωνα με τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Με τον Ερντογάν να κλίμακώνει τις εκκαθαρίσεις στην Τουρκία, ο Αμερικανός πρόεδρος προέτρεψε τον Τούρκο ομόλογό του να σεβαστεί τις δημοκρατικές αξίες και να επιδείξει αυτοσυγκράτηση. Πρόσφερε δε βοήθεια στις τουρκικές αρχές για τις έρευνες που διεξάγονται.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης