Γερμανία: Εργαζόμενος σε αεροδρόμιο ελέγχεται για επαφές με τον μακελάρη του Ορλάντο

Γερμανία: Εργαζόμενος σε αεροδρόμιο ελέγχεται για επαφές με τον μακελάρη του Ορλάντο

Το FBΙ και οι γερμανικές αρχές αναζητούν τη σύνδεση του Ομάρ Ματίν με τα δίκτυα του Ισλαμικού Κράτους στην Ευρώπη

Γερμανία: Εργαζόμενος σε αεροδρόμιο ελέγχεται για επαφές με τον μακελάρη του Ορλάντο
Τη σύνδεση του Ομάρ Ματίν, του γνωστού πλέον ως μακελάρη του Ορλάντο, με έναν εργαζόμενο στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, εξετάζουν οι γερμανικές αρχές.

Ο Ομάρ Ματίν, ο οποίος σκότωσε 49 άτομα σε gay bar του Ορλάντο, βρισκόταν σε επικοινωνία με έναν 57χρονο Αφγανό, ο οποίος εργαζόταν ως υπάλληλος στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης και σκόπευε να επισκεφθεί τον μετέπειτα μακελάρη στο σπίτι του,στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Κλείσιμο


Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 57χρονος είχε υποβάλει αίτημα για βίζα, αλλά οι αμερικανικές αρχές το απέρριψαν. Μετά το μακελειό του Ματίν στο μπαρ του Ορλάντο, το FBI ανέσυρε τη συγκεκριμένη ιστορία και ενημέρωσε τις γερμανικές αρχές.

Το 2011, στο ίδιο αεροδρόμιο, ένας εργαζόμενος στο ταχυδρομείο, είχε επιτεθεί και σκοτώσει δύο Αμερικανούς, ενώ είχε τραυματίσει άλλους δύο, σε μία από τις πρώιμες τρομοκρατικές ενέργειες επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το FBI και οι γερμανικές αρχές αναζητούν συνδέσεις του Ομάρ Ματίν με τα τρομοκρατικά δίκτυα του Ισλαμικού Κράτους, τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα στην ευρωπαϊκή ήπειρο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης