Ο γαλλικός Τύπος αγνόησε τη συνάντηση Τσίπρα-Ολάντ

Ο γαλλικός Τύπος αγνόησε τη συνάντηση Τσίπρα-Ολάντ

Ο Γάλλος πρόεδρος φαίνεται να έχει τα δικά του προβλήματα αφού για 90 λεπτά θα προσπαθήσει σε συνέντευξή του στην κρατική γαλλική τηλεόραση να κατευνάσει την οργή των Γάλλων συμπολιτών του αναφορικά με την μεταρρύθμιση του εργασιακού

Ο γαλλικός Τύπος αγνόησε τη συνάντηση Τσίπρα-Ολάντ
Σαν να μην έγινε ποτέ χτες η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του Γάλλου προέδρου,
Φρανσουά Ολάντ στο Μέγαρο των Ηλυσίων. 
 
Μπορεί για τον Έλληνα πρωθυπουργό η συνάντηση τους να ήταν ζωτικής σημασίας αφού στόχος της Αθήνας ήταν να διασφαλίσει την συναίνεση των Παρισίων ότι η συμφωνία για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος πρέπει να κλείσει την ερχόμενη εβδομάδα κι ότι δεν χρειάζονται νέα μέτρα σαν κι αυτά που απαιτούν οι δανειστές, ωστόσο, για τον  γαλλικό Τύπο, οι χθεσινές συνομιλίες των δύο ηγετών δεν σχολιάζονται καν σε σημερινά τους δημοσιεύματα. 


Κλείσιμο
Άγνωστο επίσης παραμένει το τι συζήτησαν οι δύο ηγέτες όταν έμειναν οι δύο τους, χωρίς την παρουσία μεταφραστών, τουλάχιστον για 15 λεπτά, σύμφωνα με πληροφορίες ανταποκριτών.  
 
Ο Γάλλος πρόεδρος, πάντως, έχει τα δικά του προβλήματα. Πώς να ασχοληθεί με τα προβλήματα των άλλων; 
   
Σήμερα θα δώσει τη μεγάλη μάχη, όπως επισημαίνει η εφημερίδα "Le Parisien" αφού για 90 λεπτά θα προσπαθήσει σε συνέντευξή του στην κρατική γαλλική τηλεόραση να κατευνάσει την οργή των Γάλλων συμπολιτών του αναφορικά με την μεταρρύθμιση του εργασιακού αλλά και να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη τους, αν και οι δημοσκοπήσεις είναι ιδιαίτερα απογοητευτικές.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εφημερίδας "Journal du Dimanche", το 80% των Γάλλων πολιτών δεν θέλει τον Ολάντ για υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές του 2017. 
     
Τα περισσότερα γαλλικά ΜΜΕ σπεύδουν πάντως να προεξοφλήσουν ότι ο Γάλλος πρόεδρος δεν θα μπορέσει να πείσει τους συμπολίτες του να τον ξαναεμπιστευτούν . Η εφημερίδα "Le Figaro" αναφέρει ότι, σήμερα το βράδυ στο κρατικό δίκτυο "France 2" ο Ολάντ θα κληθεί να εξηγήσει στο γαλλικό λαό την αναγκαιότητα εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων στο εργασιακό .
   
Οι εξηγήσεις του Γάλλου προέδρου στον γαλλικό λαό έπρεπε να δοθούν καθώς έχουν προηγηθεί ογκώδεις διαδηλώσεις στην οποίες συμμετέχουν πολλοί νέοι που διαμαρτύρονται για τις εργασιακές μεταρρυθμίσεις. 
   
Υπάρχουν επίσης και πολλά γαλλικά δημοσιεύματα που ασχολούνται με τις συνομιλίες που έχει τα τελευταία 24ωρα ο Γάλλος πρόεδρος με τους εκπροσώπους των συνδικάτων προκειμένου να βρεθεί μία κοινή φόρμουλα  έτσι ώστε τον τελευταίο χρόνο της θητείας του, να μην χρεωθεί και τον πόλεμο των συνδικάτων για τη μεταρρύθμιση του εργασιακού.  
 
Από την πλευρά τους, οι γαλλικές εφημερίδες "Le Monde" και "Liberation" επικεντρώνουν τα σημερινά τους δημοσιεύματα στην χτεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε  ο Ζαν - Κριστόφ Καμπαντελίς, ο πρώτος γραμματέας των Σοσιαλιστών , ανακοινώνοντας την νέα ονομασία του κόμματος, ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2017. Σε μία προσπάθεια να δώσει ώθηση στο Σοσιαλιστικό Κόμμα, ο Καμπαντελίς δήλωσε πως , το Σοσιαλιστικό Κόμμα μετονομάζεται σε "Ωραία Λαική Συμμαχία". Ωστόσο, σε μία τόσο σημαντική στιγμή για το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Γαλλίας, όπως επισημαίνει η εφημερίδα "Liberation", πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος, όπως  ο Φρανσουά Ολάντ, ήταν απόντα . 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης