Πούτιν: Η Μόσχα θα συνεχίσει να παρέχει στρατιωτική βοήθεια στη Δαμασκό

Πούτιν: Η Μόσχα θα συνεχίσει να παρέχει στρατιωτική βοήθεια στη Δαμασκό

Χωρίς την υποστήριξη προς τον Άσαντ η μεταναστευτική κρίση θα ήταν χειρότερη, επισήμανε ο Ρώσος πρόεδρος από το Τατζικιστάν

Πούτιν: Η Μόσχα θα συνεχίσει να παρέχει στρατιωτική βοήθεια στη Δαμασκό
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν υπεραμύνθηκε σήμερα της στρατηγικής του στη Συρία και της υποστήριξης προς τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ απαντώντας στις κατηγορίες της Ουάσινγκτον σε σχέση με την πρόσφατη ανάπτυξη στρατιωτικού υλικού και Ρώσων στρατιωτών στη βόρεια Συρία.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η Μόσχα θα συνεχίσει να παρέχει στρατιωτική βοήθεια στη Δαμασκό. «Αν η Μόσχα δεν είχε στηρίξει τη Συρία, τότε η κατάσταση στη χώρα θα ήταν ακόμη χειρότερη και από την κατάσταση στη Λιβύη και η ροή των προσφύγων θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη», είπε χαρακτηριστικά.

Κλείσιμο
«Η υποστήριξη προς τη νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας ουδεμία σχέση έχει με τη ροή των προσφύγων (στην Ευρώπη) από χώρες όπως η Λιβύη, το Ιράκ, η Υεμένη, το Αφγανιστάν και αρκετές άλλες. Θέλω να επισημάνω ότι στην πλειοψηφία τους οι Σύροι μετανάστες που προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη εγκαταλείπουν τη χώρα τους εξαιτίας της φρίκης από τη δράση 'ριζοσπαστικών' οργανώσεων, κυρίως του Ισλαμικού Κράτους, και όχι λόγω των βομβαρδισμών του τακτικού συριακού στρατού», τόνισε ο Πούτιν μιλώντας στη σύνοδο του Οργανισμού της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας που διεξάγεται στην πρωτεύουσα του Τατζικιστάν, την Ντουσαμπέ, στην οποία μετέχουν αρκετές πρώην σοβιετικές δημοκρατίες.

«Υποστηρίζουμε τη συριακή κυβέρνηση στον πόλεμό της κατά της τρομοκρατικής επίθεσης, της προτείναμε και θα συνεχίσουμε να της προσφέρουμε τεχνική στρατιωτική βοήθεια», δήλωσε αναφερόμενος στις συμβάσεις παράδοσης στρατιωτικού εξοπλισμού που έχουν υπογραφεί με τη Δαμασκό, της οποίας η Ρωσία είναι ένας από τους μεγαλύτερους συμμάχους.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος του Kρεμλίνου Ντίμτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι είναι απαραίτητος ο διάλογος μεταξύ της Μόσχας και της Ουάσινγκτον για την επίλυση της συριακής κρίσης και μια συνάντηση για τον σκοπό αυτό μεταξύ του Ρώσου προέδρου και του Αμερικανού ομολόγου του Μπαράκ Ομπάμα μπορεί να πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. 

Εδώ και μέρες, η Ουάσινγκτον κατηγορεί τη Ρωσία ότι ενισχύει τη στρατιωτική της παρουσία στη Συρία, κυρίως στη Λαττάκεια, ένα από τα προπύργια των Αλαουιτών. Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, η Ρωσία κατασκευάζει «προηγμένη αεροπορική βάση» στη Λαττάκεια. Οι αξιωματούχοι έκαναν λόγο για έναν κινητό πύργο ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας καθώς και για την άφιξη δεκάδων στρατιωτών, δυνάμεων πυροβολικού και αρμάτων μάχης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης