Δεν επιτρέπουν άμβλωση σε 10χρονη που έμεινε έγκυος από τον πατριό της!

Δεν επιτρέπουν άμβλωση σε 10χρονη που έμεινε έγκυος από τον πατριό της!

Το άτυχο κορίτσι βιάστηκε από τον πατριό της - Η άμβλωση, εκτός κι αν η ζωή της μητέρας βρίσκεται σε κίνδυνο, είναι παράνομη στη Νότια Αμερική

Δεν επιτρέπουν άμβλωση σε 10χρονη που έμεινε έγκυος από τον πατριό της!
Ένας πατριός-τέρας βίασε τη δεκάχρονη θετή του κόρη, ωστόσο η ίδια δεν μπορεί να προβεί σε άμβλωση, λόγω των περιοριστικών νόμων που ισχύουν στην Παραγουάη, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται μια διεθνής φιλανθρωπική οργάνωση.

Το κορίτσι έμεινε έγκυος μετά από το βιασμό από τον πατριό της, όμως η 21 εβδομάδων κύησή της παρέμεινε κρυφή μέχρι που πήγε στο νοσοκομείο με έντονους πόνους στο στομάχι.

Κλείσιμο
Οι γιατροί στο νοσοκομείο αρνήθηκαν να προχωρήσουν σε άμβλωση, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του παιδιού, και την έστειλαν σε ένα κέντρο φιλοξενίας ανήλικων μητέρων. Η επίσημη αίτηση που έκανε η μητέρα της για έκτρωση απερρίφθη, ενώ οι γιατροί έστειλαν το ανήλικο κορίτσι σε νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού.

Η απόφαση των γιατρών έχει προκαλέσει τη διεθνή κατακραυγή με τη Διεθνή Αμνηστία να ασκεί σκληρή κριτική και να ετοιμάζεται αν αναλάβει δράση για το θέμα.

Συγκεκριμένα, η Διεθνής Αμνηστία υποστηρίζει ότι η άρνηση του κοριτσιού να υποβληθεί σε άμβλωση «ισοδυναμεί με βασανιστήρια», ενώ θεωρεί πως το αν φέρει στον κόσμο αυτό το παιδί θα «παραβιαστούν περαιτέρω τα δικαιώματά της».

Η άμβλωση στην Παραγουάη είναι παράνομη, εκτός αν η ζωή της μητέρας βρίσκεται σε κίνδυνο, με τους γιατρούς και τις ίδιες τις γυναίκες που μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία να αντιμετωπίζουν αυστηρές κυρώσεις, που ισοδυναμούν με 15 έως 30 μήνες φυλάκισης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης