Ενεργό ρόλο στη διεθνή συμμαχία κατά των τζιχαντιστών αναλαμβάνει η Ιορδανία

Ενεργό ρόλο στη διεθνή συμμαχία κατά των τζιχαντιστών αναλαμβάνει η Ιορδανία

Όλες οι στρατιωτικές επιλογές στο τραπέζι - Διάγγελμα του βασιλιά Αμπντάλα - Έκκληση του πατέρα του νεκρού 26χρονου στους μουσουλμάνους να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος

Ενεργό ρόλο στη διεθνή συμμαχία κατά των τζιχαντιστών αναλαμβάνει η Ιορδανία
Μετά την αποτρόπαιη εκτέλεση του 26χρονου Ιορδανού πιλότου, Μάαζ αλ Κασάσμπεχ, ο βασιλιάς της χώρας Αμπντάλα σε τηλεοπτικό διάγγελμά του τόνισε πως πρόκειται για «άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια από εγκληματική οργάνωση η οποία δεν έχει καμία σχέση με το Ισλάμ».

Την ίδια ώρα, δήλωσε ότι ολόκληρη η χώρα στέκεται δίπλα στην οικογένεια του «μάρτυρα και ήρωα Μάαζ, με τον λαό και τις δυνάμεις ασφαλείας σε αυτή την τραγωδία».

Κλείσιμο
Επισήμανε δε, ότι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές κάθε Ιορδανός έχει το καθήκον να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στην κρίση και τη δοκιμασία, που όπως είπε «θα κάνει ισχυρότερο το λαό».

Έπειτα από το θάνατο του νεαρού πιλότου, εκτελέστηκε ως αντίποινα η βομβίστρια, Σατζίντα Αλ-Ρισάουϊ, η οποία είχε καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών για τη συμμετοχή της στις αιματηρές επιθέσεις το 2005 στο Αμάν και επρόκειτο να απελευθερωθεί σε αντάλλαγμα με την απελευθέρωση του Ιορδανού πιλότου και ένας ακόμα τζιχαντιστής.

Μετά τη δολοφονία του 26χρονου, έγινε γνωστό μέσω εκπροσώπου της κυβέρνησης πως η Ιορδανία θα αναλάβει ενεργό ρόλο στην παγκόσμια συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους, με όλες τις στρατιωτικές επιλογές να βρίσκονται στο τραπέζι.

Την ίδια στιγμή, ο πατέρας του νεκρού πιλότου δήλωσε πως ο θάνατος της βομβίστριας και του δεύτερου κρατούμενου είναι μόνο ένα μικρό μέρος της εκδίκησης, καθώς «το αίμα του γιου μου αξίζει πολύ περισσότερο από αυτούς τους δύο». Ο Σαίφ αλ-Κασάεσμπεχ κάλεσε, μάλιστα, τους μουσουλμάνους να πολεμήσουν το ΙΚ, προειδοποιώντας ότι: «Θα καταστρέψουν την εικόνα της θρησκείας μας σε ολόκληρο τον κόσμο».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης