Ιορδανία: Οι ένοπλες δυνάμεις υπόσχονται να «εκδικηθούν για τον ήρωα πιλότο»

Ιορδανία: Οι ένοπλες δυνάμεις υπόσχονται να «εκδικηθούν για τον ήρωα πιλότο»

«Το αίμα του μάρτυρα δεν χύθηκε μάταια και η εκδίκηση θα είναι ανάλογη με την καταστροφή που έπληξε το σύνολο των Ιορδανών»

Ιορδανία: Οι ένοπλες δυνάμεις υπόσχονται να «εκδικηθούν για τον ήρωα πιλότο»
Οι ένοπλες δυνάμεις της Ιορδανίας υποσχέθηκαν απόψε ότι θα εκδικηθούν τον θάνατο του Ιορδανού πιλότου που εκτελέστηκε με φρικιαστικό τρόπο από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

"Η εκδίκηση θα είναι τόσο μεγάλη, όσο και η συμφορά που χτύπησε την Ιορδανία", τόνισε ο εκπρόσωπος του στρατού, συνταγματάρχης Μαμντούχ αλ Αμέρι, σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από τη δημόσια τηλεόραση της χώρας. "Το αίμα του μάρτυρα δεν χύθηκε μάταια και η εκδίκηση θα είναι ανάλογη με την καταστροφή που έπληξε το σύνολο των Ιορδανών", τόνισε.

Κλείσιμο
Ο Ιορδανός μονάρχης Αμπντάλα, που βρισκόταν σε επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ, αποφάσισε να επιστρέψει εσπευσμένα στο Αμάν. "Η μεγαλειότητά του ο βασιλιάς, ο ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων, διέκοψε την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την είδηση για το μαρτύριο του ήρωα πιλότου", ανέφερε η τηλεόραση.

Ο βασιλιάς Αμπντάλα επρόκειτο να δειπνήσει απόψε με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

Η ιορδανική τηλεόραση ανέφερε ότι "το μαρτύριο του πιλότου Κασάσμπεχ" σημειώθηκε στις 3 Ιανουαρίου. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκοι Τζος Έρνεστ τόνισε ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών μελετούν το βίντεο και προσπαθούν να καθορίσουν εάν είναι αυθεντικό και το πότε ακριβώς τραβήχτηκε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης