Τουρκία: Τουλάχιστον 20 ανθρακωρύχοι παγιδευμένοι από κατάρρευση στοάς

Τουρκία: Τουλάχιστον 20 ανθρακωρύχοι παγιδευμένοι από κατάρρευση στοάς

Το σημείο στο οποίο έχουν εγκλωβιστεί είχε πλημμυρήσει - Ακόμα 20 άνθρωποι που βρίσκονταν στο ορυχείο διασώθηκαν - Φόβοι ότι μπορεί να έχουν πνιγεί

 

Τουρκία: Τουλάχιστον 20 ανθρακωρύχοι παγιδευμένοι από κατάρρευση στοάς


Τουλάχιστον 20 ανθρακωρύχοι βρίσκονται παγιδευμένοι σε ορυχείο της νότιας Τουρκίας, έπειτα από κατάρρευση στοάς. Σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις τοπικών αξιωματούχων, το σημείο όπου σημειώθηκε η κατάρρευση είχε πλημμυρίσει.

Όπως ανέφερε ο κυβερνήτης της περιοχής Ερμενέκ στην επαρχία Καραμάν, Μουράτ Κότσα, συνολικά 40 ανθρακωρύχοι βρίσκονταν στο ορυχείο τη στιγμή της υποχώρησης τμήματος, εκ των οποίων οι μισοί διασώθηκαν.

«Η στοά στην οποία εργάζονταν πλημμύρισε. Υπάρχουν ακόμα 20 παγιδευμένοι», διευκρίνισε ο Κότζα, ο οποίος διέψευσε πληροφορίες που απέδιδαν την κατάρρευση της στοάς σε έκρηξη.

Κλείσιμο

Στο σημείο έσπευσαν οι υπουργοί Ενέργειας και Μεταφορών, Τανέρ Γιλντίζ και Λουτφί Ελβάν, σύμφωνα με το πρακτορείο Anatolia.

 

 



 

«18-10 ανθρακωρύχοι βρίσκονται παγιδευμένοι. Γνωρίζουμε τα ονόματά τους», πρόσθεσε ο Κότζα, ο οποίος εξέφρασε φόβους ότι μπορεί οι εργάτες να έχουν πνιγεί.

«Κάνουμε άντληση υδάτων για να τους σώσουμε. Υπάρχουν περίπου 50 μέτρα νερού, σε 350 μέτρα υπόγειας στοάς. Με τις μάσκες που φορούν μπορούν να αντέξουν δύο ώρες. Υπάρχουν δύο σημεία στα οποία μπορούν να έχουν βρει διαφυγή. Αλλά μπορεί να έχουν πνιγεί, γιατί το νερό πλημμύρησε τη στοά ξαφνικά», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ανθρακωρυχείου, Σαχίν Ουγιάρ σε τηλεοπτικό σταθμό.

Το περιστατικό επαναφέρει στη μνήμη τις τραγικές στιγμές όπου 301 εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους σε ορυχείο τον περασμένο Μάιο όταν ξέσπασε φωτιά σε στοά.

 

 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης