Τις χώρες που πλήττονται από τον Έμπολα θα επισκεφθεί η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ

Τις χώρες που πλήττονται από τον Έμπολα θα επισκεφθεί η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ

Η Σαμάνθα Πάουερ θα ταξιδέψει στη Γουινέα, ενώ θα επισκεφθεί επίσης τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε, παρά τις εκκλήσεις Αμερικανών βουλευτών για την επιβολή ταξιδιωτικής απαγόρευσης για τις τρεις χώρες της δυτικής Αφρικής

Τις χώρες που πλήττονται από τον Έμπολα θα επισκεφθεί η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ
Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, Σαμάνθα Πάουερ πρόκειται να ταξιδέψει στη Γουινέα, ενώ θα επισκεφθεί επίσης τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε, παρά τις εκκλήσεις Αμερικανών βουλευτών για την επιβολή ταξιδιωτικής απαγόρευσης για τις τρεις χώρες της δυτικής Αφρικής οι οποίες πλήττονται σοβαρά από τον ιό Έμπολα.

«Για εμένα τα οφέλη του να γνωρίζω από πρώτο χέρι τι συμβαίνει στις χώρες αυτές αντισταθμίζει κατά πολύ τον σχεδόν ανύπαρκτο κίνδυνο του ταξιδιού μου, δεδομένου όμως ότι έχω λάβει τις απαραίτητες προφυλάξεις», δήλωσε η Πάουερ σε δημοσιογράφους πριν αναχωρήσει για το ταξίδι.

Η Πάουερ είπε ότι η θέση της τής επιτρέπει να ασκήσει πιέσεις για την ανάληψη διεθνούς δράσης προκειμένου να βρεθούν λύσεις για την καταπολέμηση της επιδημίας.

Κλείσιμο
«Με το ταξίδι μου στις τρεις χώρες που έχουν πληγεί (από τον ιό) θα κατανοήσω καλύτερα τα κενά που υπάρχουν και ευελπιστώ αυτές οι πληροφορίες να ταρακουνήσουν το έδαφος και να αναγκάσουν και άλλες χώρες να δράσουν πιο ενεργά», είπε.

Η Πάουερ θα επισκεφτεί τα κεντρικά γραφεία της αποστολής δράσης του ΟΗΕ κατά του Έμπολα στη Γκάνα, όπου γίνεται ο συντονισμός των διεθνών προσπαθειών για την καταπολέμηση του ιού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης