FRONTEX: «Stop» στην επιστροφή λαθρομεταναστών στη Νιγηρία λόγω Εμπολα

FRONTEX: «Stop» στην επιστροφή λαθρομεταναστών στη Νιγηρία λόγω Εμπολα

«Αποφασίσαμε να αναστείλουμε επ' αόριστον τις πτήσεις τις οποίες συνδιοργανώνουμε» προς τη Νιγηρία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Εύα Μοντσούρε

FRONTEX: «Stop» στην επιστροφή λαθρομεταναστών στη Νιγηρία λόγω Εμπολα
Η υπηρεσία για την προστασία των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η FRONTEX, αποφάσισε να αναστείλει τις πτήσεις επαναπατρισμού παράτυπων μεταναστών στη Νιγηρία, μια χώρα η οποία πλήττεται από την επιδημία του ιού Έμπολα, όπως ανακοίνωσε σήμερα μια εκπρόσωπός της.

«Αποφασίσαμε να αναστείλουμε επ' αόριστον τις πτήσεις τις οποίες συνδιοργανώνουμε» προς τη Νιγηρία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Εύα Μοντσούρε, η εκπρόσωπος Τύπου της υπηρεσίας, η οποία εδρεύει στη Βαρσοβία.

Η FRONTEX συνδιοργανώνει και συγχρηματοδοτεί περίπου το 2% των πτήσεων για τον επαναπατρισμό παράτυπων μεταναστών από την ΕΕ. Οι πτήσεις αυτές οργανώνονται κατά κύριο λόγο από τις ενδιαφερόμενες χώρες.

Κλείσιμο
«Ορισμένες χώρες, κυρίως η Αυστρία, έλαβαν μια παρόμοια απόφαση» να αναστείλουν τις πτήσεις επαναπατρισμού μεταναστών χωρίς άδειες παραμονής στις χώρες οι οποίες πλήττονται από την επιδημία του ιού Έμπολα, διευκρίνισε η Μοντσούρε.

Μέσα σε πέντε μήνες η επιδημία του Έμπολα, η πιο σοβαρή που έχει καταγραφεί μετά την ανακάλυψη του ιού που προκαλεί αιμορραγικό πυρετό, εν έτει 1976, έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1.145 ανθρώπους, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ): τα θύματα είναι 413 στη Λιβερία, 380 στη Γουινέα, 348 στη Σιέρα Λεόνε και 4 στη Νιγηρία.

Το 2013 τα κράτη0μέλη της ΕΕ επαναπάτρισαν πάνω από 160.000 παράτυπους μετανάστες, κυρίως στην Αλβανία, στο Πακιστάν, στη Ινδία και στη Ρωσία. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης