Λιβερία: Ένοπλη επίθεση σε κλινική για τον Έμπολα - Το έσκασαν 29 ασθενείς

Λιβερία: Ένοπλη επίθεση σε κλινική για τον Έμπολα - Το έσκασαν 29 ασθενείς

Μαζί τους έχουν κλινοσκεπάσματα λερωμένα με αίμα - Φόβοι ότι ο αριθμός των κρουσμάτων θα πολλαπλασιαστεί αν φτάσουν στις παραγκουπόλεις

Λιβερία: Ένοπλη επίθεση σε κλινική για τον Έμπολα - Το έσκασαν 29 ασθενείς
Ένοπλοι επιτέθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής σε κλινική της πόλης Μονρόβια της Λιβερίας, όπου νοσηλεύονται ασθενείς του ιού Έμπολα. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, από την κλινική το έσκασαν συνολικά 29 ασθενείς. 

Δεν έχει διευκρινιστεί ο λόγος της επίθεσης, ούτε ποια ομάδα κρύβεται από πίσω.

Κλείσιμο
Ο μεγαλύτερος φόβος των αρχών είναι ότι αν οι ασθενείς που διέφυγαν φτάσουν στις παραγκουπόλεις τότε ο αριθμός των κρουσμάτων θα αυξηθεί ταχύτατα. Τους φόβους τους ενισχύει το γεγονός ότι μαζί τους έχουν και κλινοσκεπάσματα λερωμένα με αίμα, που αποτελεί έναν από τους τρόπους μετάδοσης του φονικού ιού.

Η επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε μια ημέρα μετά τις αναφορές για πλήθος εκατοντάδων Λιβεριανών που φώναζαν «Όχι στον Έμπολα στο Γουεστ Πόιντ» και οι οποίοι έδιωξαν μια ομάδα ταφής και την αστυνομική της συνοδεία επιφορτισμένη με την αποστολή της περισυλλογής πτωμάτων υπόπτων θυμάτων του Έμπολα στην Μονρόβια.

Ο όχλος στη συνέχεια άνοιξε τις πύλες μια μονάδα απομόνωσης ασθενών με Έμπολα διώχνοντας αρκετούς ασθενείς με πολλούς από τους διαδηλωτές να λένε ότι η επιδημία του Έμπολα είναι μια απάτη.

Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στη Λιβερία έχουν καταγραφεί οι περισσότεροι θάνατοι από Έμπολα (413) σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Δυτικής Αφρικής.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης