«Καταπέλτης» ο εισαγγελέας για τον Πιστόριους: «Είναι ψεύτης»

«Καταπέλτης» ο εισαγγελέας για τον Πιστόριους: «Είναι ψεύτης»

Ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του έκανε λόγο για στυγερή δολοφονία της συντρόφου του Πιστόριους κι όχι για ατύχημα

«Καταπέλτης» ο εισαγγελέας για τον Πιστόριους: «Είναι ψεύτης»
Αρνητική τροπή λαμβάνει η δίκη «Πιστόριους» για τον Νοτιοαφρικανό παραολυμπιονίκη, καθώς σήμερα ο εισαγγελέας εξέφρασε την άποψη, ότι η υπερασπιστική του γραμμή στερείται αλήθειας, σχετικά με την υπόθεση του φόνου της Ρίβα Στίνκαμπ και παράλληλα, κάλεσε τη δικαστή να την απορρίψει!

Ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του κατηγόρησε τον παραολυμπιονίκη για ασύστολα ψεύδη και έκανε λόγο για στυγερή δολοφονία της συντρόφου του κι όχι για ατύχημα.
Κλείσιμο

Ο Τζέρι Νελ υποστήριξε πως «… δεν μπορεί να υποστηρίζει πως πυροβόλησε τόσο κατά λάθος, όσο και από φόβο. Πρέπει να επιλέξει υπερασπιστική γραμμή. Το δικαστήριο δεν πρέπει να δυσκολευτεί στην απόρριψη όλων των ισχυρισμών του Πιστόριους, γιατί στερούνται αλήθειας. Είπε τόσα πολλά ψέματα σε τόσο μικρό διάστημα και παρουσιάζει τον εαυτό του σαν θύμα». 


Ο εισαγγελέας Τζέρι Νελ

Η δίκη του νοτιοαφρικανού παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους εισήλθε σήμερα στην τελική της φάση, καθώς εισαγγελέας και συνήγοροι παρουσιάζουν τα τελικά επιχειρήματά τους.

Πρώτος αγόρευσε ο εισαγγελέας Τζέρι Νελ, ο οποίος χαρακτήρισε τον Πιστόριους "δόλιο μάρτυρα" που "δεν είπε την αλήθεια", ενώ κατηγόρησε και τους συνηγόρους του αθλητή ότι παρουσίασαν δύο διαφορετικές υπερασπιστικές γραμμές "εντελώς αντιφατικές".

Αύριο θα αγορεύσει ο συνήγορος του αθλητή, ο Μπάρι Ρουξ.

Ο Πιστόριους κατηγορείται για το φόνο της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, στις 14 Φεβρουαρίου του 2013, στο σπίτι του στην Πρετόρια. Ο ίδιος το αρνείται και υποστηρίζει ότι την πυροβόλησε τραυματίζοντάς την θανάσιμα επειδή την πέρασε για διαρρήκτη. Η εισαγγελία όμως διατείνεται ότι την πυροβόλησε σκοπίμως ύστερα από καυγά.


Ο Οσκαρ Πιστόριους σήμερα στο δικαστήριο

Η δίκη διακόπηκε τον περασμένο μήνα και είχε ξεκινήσει στις 3 Μαρτίου.

Στη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας 39 ημερών κατέθεσαν 36 μάρτυρες.

Μετά και την αυριανή αγόρευση του Ρουξ, η δικαστής Θοκοζίλε Μασίπα θα ανακοινώσει την ετυμηγορία.

Στη Νότιο Αφρική δεν υπάρχουν ένορκοι στις δίκες κι έτσι η Μασίπα μαζί με τους δύο βοηθούς της θα αποφασίσουν για την τύχη του.

Ο εισαγγελέας και οι συνήγοροι του Πιστόριους έχουν ήδη καταθέσει περίληψη των επιχειρημάτων τους.

Αν κριθεί ένοχος για φόνο εκ προμελέτης, ο Πιστόριους αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 25 ετών.

Στη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας έδωσαν το παρόν, τόσο ο πατέρας του κατηγορούμενου, Χένκε Πιστόριους, αλλά και ο πατέρας της εκλιπούσης, Μπάρι Στίνκαμπ.

Ο πατέρας του κατηγορούμενου, Χένκε Πιστόριους

Στο δικαστήριο σήμερα παρουσιάστηκε (σ.σ. καθυστερημένα) ένα βίντεο, στο οποίο ο παραολυμπιονίκης εξασκείται στην σκοποβολή, στοχεύοντας ένα καρπούζι, βίντεο που έχει δοθεί στη δημοσιότητα εδώ και αρκετό καιρό. Γελώντας με τους φίλους του, σχολιάζει καθώς πετυχαίνει το στόχο του. «Δεν είναι τόσο μαλακό σαν τον εγκέφαλο, αλλά σίγουρα είναι σαν εμπόδιο για ζόμπι». 

Στη συνέχεια ρωτήθηκε αν γνωρίζει τι είναι οι σφαίρες που σταματούν τα ζόμπι και όταν εκείνος του απάντησε αρνητικά τον προκάλεσε να δει το βίντεο από το βρετανικό δίκτυο Sky News.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης