Η κρίση στην Ουκρανία αποτέλεσε για άλλη μια φορά το αντικείμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν την Τετάρτη ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας, Ολάντ και Μέρκελ κάλεσαν τον Ρώσο πρόεδρο να ενθαρρύνει τους φιλορώσους στην ανατολική Ουκρανία προκειμένου να έρθουν σε συμφωνία με τις ουκρανικές αρχές.
Και οι τρεις επισήμαναν τη σημασία της εφαρμογής της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν οι υπουργοί Εξωτερικών των τριών χωρών μετά από συνάντησή τους στο Βερολίνο προκειμένου να επιτευχθεί διμερής κατάπαυση του πυρός.
Στη συζήτηση τέθηκε, ακόμα, η διεξαγωγή νέας συνάντησης για το θέμα πριν τις 5 Ιουλίου προκειμένου να ξεκαθαριστούν οι προϋποθέσεις εφαρμογής της κατάπαυσης του πυρός.
Κλείσιμο
Σύμφωνα, τέλος, με την γαλλική προεδρία Ολάντ και Μέρκελ τις επόμενες ώρες θα έχουν τηλεφωνική επικοινωνία για το ίδιο θέμα με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο.
Σε τριάντα χρόνια οι μηχανές θα σκέφτονται για μας, θα μας φέρνουν κοντά στους δικούς μας και θα μιλάνε όπως εμείς. Το μόνο που θα μένει «μοναδικό», γι’ αυτό θα είναι και ακριβό, θα είναι να ξέρεις πως απέναντί σου κάθεται, στ' αλήθεια, ένας άνθρωπος.