Σουδάν: Ελεύθερη θα αφεθεί η 27χρονη χριστιανή που καταδικάστηκε σε θάνατο

Σουδάν: Ελεύθερη θα αφεθεί η 27χρονη χριστιανή που καταδικάστηκε σε θάνατο

Η Μίριαμ Ιμπραήμ, που πριν λίγες μέρες γέννησε την κόρη της σε φυλακή του Σουδάν, θα απελευθερωθεί σε λίγες ημέρες, δήλωσε αξιωματούχος του σουδανικού υπουργείου Εξωτερικών

Σουδάν: Ελεύθερη θα αφεθεί η 27χρονη χριστιανή που καταδικάστηκε σε θάνατο
Την απόφαση των αρχών του Σουδάν να απελευθερώσουν τη νεαρή γυναίκα που καταδικάστηκε σε θάνατο επειδή ασπάστηκε τον Χριστιανισμό ανακοίνωσε το Σάββατο αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας.

Η 27χρονη Μίριαμ Ιμπραήμ, σύμφωνα με το BBC, που γέννησε μία κόρη σε φυλακή του Σουδάν, θα απελευθερωθεί σε λίγες ημέρες, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Κλείσιμο
Ο Αμπντουλάχ Αλζάρεγκ, γραμματέας στο υπουργείο Εξωτερικών, δήλωσε στο BBC πως το Σουδάν εγγυάται την θρησκευτική ελευθερία και δεσμεύεται να προστατεύσει τη γυναίκα.

Πριν από λίγες ημέρες, δικαστήριο στο Χαρτούμ του Σουδάν είχε καταδικάσει την 27χρονη έγκυο σε θάνατο δια απαγχονισμού με την κατηγορία της αποστασίας, επειδή άφησε το Ισλάμ και ασπάστηκε τον Χριστιανισμό.

«Σου δώσαμε τρεις μέρες περιθώριο για να αναιρέσεις την απόφασή σου, αλλά επιμένεις ότι δεν θέλεις να επιστρέψεις στο Ισλάμ. Σε καταδικάζω σε θάνατο δια απαγχονισμού» είπε στην γυναίκα ο δικαστής και της επέβαλε επίσης τιμωρία με 100 μαστιγώματα, καθώς την έκρινε ένοχη και για μοιχεία επειδή παντρεύτηκε έναν χριστιανό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης