«Δεν θα σταματήσουμε τις έρευνες για το Μπόινγκ», λέει ο Κινέζος πρωθυπουργός

«Δεν θα σταματήσουμε τις έρευνες για το Μπόινγκ», λέει ο Κινέζος πρωθυπουργός

Κίνα: Όσο υπάρχει μία "αχτίδα ελπίδας" θα συνεχίσουμε τις έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου Μπόινγκ της Malaysia Airlines, δήλωσε ο κινέζος πρωθυπουργός, ο οποίος έκανε δηλώσεις και για το περιβάλλον, τη διαφθορά και τις σχέσεις με τις ΗΠΑ

«Δεν θα σταματήσουμε τις έρευνες για το Μπόινγκ», λέει ο Κινέζος πρωθυπουργός
Όσο υπάρχει μία «αχτίδα ελπίδας», η Κίνα δεν θα σταματήσει τις επιχειρήσεις έρευνας για το αγνοούμενο Μπόινγκ των Μαλαισιανών Αερογραμμών.

Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα ο Κινέζος πρωθυπουργός, Λι Κεκιάνγκ, ο οποίος κάλεσε την Κουάλα Λουμπούρ να εντατικοποιήσει τις προσπάθειες εντοπισμού του αεροπλάνου και να στοχεύσει στον καλύτερο συντονισμό τους.

Κλείσιμο
Η δυσαρέσκεια που επικρατεί στο Πεκίνο σχετικά με τους χειρισμούς της κρίσης από τις μαλαισιανές αρχές είναι έντονη, ενώ από τους 227 επιβάτες του αγνοούμενου αεροσκάφους, οι 152 ήταν Κινέζοι.

Πάντως, εκτός από το μοιραίο Μπόινγκ, στη συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Κεκιάνγκ αναφέρθηκε και στη μόλυνση του αέρα, λέγοντας ότι το Πεκίνο θα δώσει μία μάχη διαρκείας για την αντιμετώπιση του φαινομένου που έχει προκαλέσει έντονη λαϊκή δυσαρέσκεια.

Η Κίνα θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει τη θέση του Χονγκ Κονγκ ως παγκόσμιου οικονομικού κέντρου -σημείωσε ο πρωθυπουργός -καθησυχάζοντας έτσι την κοινότητα των επενδυτών στην πρώην βρετανική αποικία που επιχειρεί να προσαρμοστεί στην άνοδο της Σανγκάης.

Τέλος, αναφορικά με τις σχέσεις της Κίνας με τις ΗΠΑ, ο κινέζος πρωθυπουργός δήλωσε ότι υπάρχουν «τριβές» ανάμεσά τους και ότι οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου θα πρέπει να επιδεικνύουν αμοιβαίο σεβασμό προς τα συμφέροντά τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης