Εκτός του πανευρωπαϊκού ακροδεξιού κινήματος της Λεπέν η Χρυσή Αυγή

Εκτός του πανευρωπαϊκού ακροδεξιού κινήματος της Λεπέν η Χρυσή Αυγή

Πρωταρχικός της  στόχος είναι να δημιουργήσει έναν ακροδεξιό άξονα με τα ευρωσκεπικιστικά κόμματα της Γαλλίας, της Ολλανδίας, της Σουηδίας, του Βελγίου, της Αυστρίας και της Ιταλίας

Τι λέει ο Χατζηγιάννης για τη Μακρυπούλια
Εκτός του πανευρωπαϊκού ακροδεξιού κινήματος της Λεπέν η Χρυσή Αυγή
Η Χρυσή Αυγή θα είναι εκτός του πανευρωπαϊκού ακροδεξιού κινήματος που θέλει να ιδρύσει η ηγέτης της Εθνικού Μετώπου στη Γαλλία, Μαρίν Λεπέν. 

Σε δηλώσεις της σε ολλανδικά  ΜΜΕ, η ηγέτης του γαλλικού ακροδεξιού κόμματος υποστήριξε ότι πρωταρχικός της  στόχος είναι να δημιουργήσει έναν ακροδεξιό άξονα στη γηραιά ήπειρο στον οποίο θα ενώνουν τις δυνάμεις τους τα ευρωσκεπικιστικά κόμματα, όπως αυτά της Γαλλίας, της Ολλανδίας, της Σουηδίας, του Βελγίου, της Αυστρίας και της Ιταλίας.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την βρετανική Telegraph, η Λεπέν θα επισκεφθεί τον ερχόμενο μήνυμα την Ολλανδία και μαζί με τον Ολλανδό ομόλογό της ηγέτη της Ακροδεξιάς, Γκεερτ Βιλντερς, θα συζητήσουν το φιλόδοξο σχέδιο της. Εν όψει των ευρωεκλογών του Μαΐου, η Λεπέν θέλει να ηγηθεί μιας πανευρωπαικής ακροδεξιάς συμμαχίας, επισημαινει η βρετανική εφημερίδα.

Από την  πλευρά του ο Νάιτζελ Φαρατζ, ηγέτης του δημοφιλούς ακροδεξιού κόμματος στη Βρετανία (Ukip), έσπευσε να απορρίψει ενδεχόμενη συνεργασία με την Λεπέν, τόνισε, ωστόσο, πως στο κάλεσμά της θα ανταποκριθούν πολλά ευρωσκεπικιστικά κόμματα.

Καθώς τα ακροδεξιά κόμματα είναι σε άνοδο σε όλη την Ευρώπη, Λεπέν και Βίλντερς πιστεύουν ότι είναι πλέον η κατάλληλη στιγμή για να εγκαινιάσουν μια αντιευρωπαϊκή συμμαχία.

Ήδη το καλοκαίρι ο Βίλντερς περιόδευσε στην γηραιά ήπειρο σε μία προσπάθεια να πείσει κόμματα που κινούνται στον ίδιο πολιτικό χώρο να συμφωνήσουν σε μια κοινή ευρωσκεπτικιστική αντιμεταναστευτική πλατφόρμα στις ευρωεκλογές του Μαΐου. Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα  «Independent»,  η περιοδεία του δεν στέφθηκε με επιτυχία, κυρίως διότι τα περισσότερα ακροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη αισθάνονται άβολα όταν τα συσχετίζουν με τα υπόλοιπα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης