Φουκοσίμα: Η Asiana airlines διακόπτει τις πτήσεις λόγω ραδιενέργειας

Φουκοσίμα: Η Asiana airlines διακόπτει τις πτήσεις λόγω ραδιενέργειας

Η Νοτιοκορεατική εταιρία σταματάει τις πτήσεις από Οκτώβριο εξαιτίας της μόλυνσης από το πυρηνικό ατύχημα του Μαρτίου του 2011

"Μαντέλη, φέρε πίσω την χορηγία της Siemens!"
Φουκοσίμα: Η Asiana airlines διακόπτει τις πτήσεις λόγω ραδιενέργειας
 Η Asiana Airlines, η δεύτερη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Νότιας Κορέας, ανακοίνωσε σήμερα ότι διακόπτει τις ναυλωμένες πτήσεις προς τη Φουκουσίμα από τον Οκτώβριο, εξαιτίας της ραδιενέργειας μετά το πυρηνικό δυστύχημα του Μαρτίου του 2011.

Η εταιρεία πραγματοποιεί δυο πτήσεις το μήνα στη Φουκουσίμα, στο πλαίσιο συμφωνίας, η οποία εκπνέει τον Σεπτέμβριο. Η συμφωνία αυτή δε θα ανανεωθεί.

«Οι πτήσεις θα σταματήσουν τον Οκτώβριο και θα αποφασίσουμε στη συνέχεια πόσο θα διαρκέσει η διακοπή αυτή. Οι επιβάτες ανησυχούν και εμείς εξετάζουμε με προσοχή όλες τις πληροφορίες όσον αφορά τη μόλυνση από τη ραδιενέργεια στη Φουκουσίμα», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η Tepco, η εταιρεία που διαχειρίζεται τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, ανακοίνωσε χθες ότι 300 τόνοι άκρως ραδιενεργού ύδατος διέρρευσαν από δεξαμενή και ότι προσπαθεί να αντλήσει το νερό αυτό για ν' αποτρέψει μεγαλύτερη μόλυνση της περιοχής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης